Ministerul rus de Externe: Actul Fondator Rusia-NATO va fi subminat daca SUA amplaseaza echipamentele militare în estul Europei

P.c. | 16.06.2015

Pe aceeași temă

Ministerul rus al Afacerilor Externe a transmis aseara ca prevederile Actului Fondator Federația Rusă-NATO din 1997 vor fi subminate daca SUA va amplasa echipamente militare pe flancul de est al NATO, relateaza Agerpres.

 

"Apariția unor astfel de informații confirmă faptul că Statele Unite, în colaborare cu aliații săi, s-au angajat serios să submineze dispozițiile-cheie ale Actului Fondator Rusia-NATO din 1997, potrivit cărora alianța a promis să nu desfășoare forțe combatante substanțiale pe teritoriul țărilor menționate în mod continuu", afirmă Departamentul de Informații și Presă din MAE rus într-un comunicat.

 

În comunicat, ministerul își exprimă de asemenea speranța că situația actuală din Europa "nu va aluneca spre o nouă confruntare militară, cu consecințe periculoase".

 

CITITI SI: Reactie la intentia SUA de a amplasa armament greu in Europa de Est: Rusia suplimenteaza trupele de la granita

 

Presa internațională anuntase anterior ca SUA vor sa instaleze armament greu și sa staționeze 5.000 de militari în statele est-europene: in cele trei țări baltice — Estonia, Letonia și Lituania— si în Polonia, România, Bulgaria si Ungaria, în efortul de disuasiune a unei agresiuni a Rusiei în Europa.

 

Un general rus a declarat ieri ca Rusia va suplimenta trupele la graniță, ca reacție la intenția americanilor de a amplasa armament greu în Europa de Est și țările baltice.

 

Rușii acuză că acest plan de a amplasa armament greu în România, Bulgaria, Letonia, Lituania, Estonia, Polonia şi Ungaria este cel mai agresiv al SUA  de la sfârșitul Războiului Rece încoace.

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22