Mihail Vlasov si-a recunoscut vinovatia, dar instanta refuza sa-i micsoreze pedeapsa

T.d. | 21.10.2014

Pe aceeași temă

Fostul presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), Mihail Vlasov, si-a recunoscut faptele de care este acuzat de procurori. Vlasov a cerut instantei o procedura simplificata de judecata, astfel incat sa-i fie redusa pedeapsa, dar Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a respins, marti, cererea, informeaza Ziare.com.

Fostul presedinte al CCIR Mihail Vlasov si-a recunoscut vinovatia de la termenul din 16 septembrie si a solicitat instantei sa fie judecat prin procedura simplificata pentru infractiunile prezentate de procurori in rechizitoriul prin care a fost trimis in judecata.

De atunci, judecatorii CAB au amanat de mai multe ori pronuntarea cu privire la aplicarea procedurii simplificate, care inseamna, intre altele, si reducerea pedepsei. Marti, instanta i-a respins cererea si a dispus ca Mihail Vlasov sa fie judecat in procedura normala.

Avocatul lui Vlasov a cerut, in urma deciziei instantei, administrarea de noi probe, dar si audierea unor martori.

Mihail Vlasov a spus ca vrea sa isi schimbe domiciliul din Iasi la Bucuresti, in conditiile in care saptamanal este nevoit sa mearga la politie pentru a respecta obligatiile stabilite in cadrul controlului judiciar.

Mihail Vlasov a fost denuntat la DNA de omul de afaceri Gheza Iosif Petroczki, de la care ar fi cerut, in 13 martie, un milion de euro. In 18 martie, Vlasov a fost prins in flagrant, intr-un restaurant din Bucuresti, dupa ce a primit de la omul de afaceri 200.000 de euro.

Intr-un alt dosar, Mihail Vlasov este urmarit penal pentru santaj, in aceeasi cauza fiind cercetata si fiica sa, Vanda Vlasov. Mihail Vlasov este acuzat ca l-ar fi amenintat pe presedintele interimar al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, spunandu-i "ca nu este bine ce face" si ca nu ar vrea "sa sufere si copiii altuia".

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22