Mihail Neamtu: Noua Republica are in evaluare un alt potential PLAGIAT al lui Ponta. E vorba de o lucrare a unor juristi francezi

Fara Autor | 09.07.2013

Pe aceeași temă

Presedintele Noua Republica a declarat pentru Revista 22 ca „domnul Tiberiu NUPU, putem sa-i spunem asa, nu intelege lucruri elementare care tin de respectul pentru proprietatea intelectuala”.

Mihail Neamtu spune ca „Noua Republica deja are in evaluare un alt potential plagiat al domnului Viorel Ponta, nu doar in relatie cu autori romani ci si in relatie cu autori francezi. Augustin Ofiteru lucreaza la aceasta cercetare care trimite, repet, la un plagiat nu doar dupa o opera in limba romana ci si dupa o opera in limba franceza a unor juristi.

E vorba de volumul „La Cour Penal Internationale”, semnat de William Bourdon si Emmanuelle Duverger, volum aparut in 2000 la Paris la editura Seuil, Collection Points.

Mesajul este foarte simplu, mai adauga Mihail Neamtu: „Parchetul general nu intelege ca un consumator de rind care a cumparat cu buna stiinta volumul domnului Ponta a fost mintit”.

Parchetul a respins plangerea formulata de Adrian Papahagi, Mihail Neamtu si Augustin Ofiteru impotriva deciziei de neincepere a urmaririi penale in cazul acuzei de plagiat al lui Victor Ponta

Una dintre motivatiile procurorului de caz este ca raportul realizat pentru Universitatea Bucuresti nu este disponibil la adresa indicata in plangere.

"Verificand actele dosarului - 429 de file, rezulta ca 'raportul de expertiza' intocmit de trei reputati profesori de drept, despre care avocatul Plopeanu sustine ca procurorul a refuzat cu buna-stiinta sa-l analizeze, constatam ca acest raport nu a fost niciodata depus pana la solutionarea cauzei iar pe site-ul indicat de catre avocat acesta nu este disponibil", se arata in motivarea procurorului de caz.


Raportul poate fi insa consultat la adresa http://www.unibuc.ro/n/organizare/Comisiile_subordonate_Consiliului_de_Administratie.php.
In motivarea cererii de respingere, procurorul vorbeste despre "analiza tendentioasa" facuta de avocatul celor trei persoane care au depus plangerea si despre "confuziile" facute de acesta.

Iata cateva dintre motivatiile pentru respingerea plangerii:


"O minima exigenta profesionala impune audierea persoanelor care au formulat denuntul ceea ce a si facut procurorul de caz, insa desi legal citati, denuntatorii au refuzat sa dea declaratii scrise cu privire la enuntul formulat"
"In concluzie, doar identitatea de texte este neconcludenta ca obiectiv pentru stabilirea existentei unei incalcari, avand in vedere ca aceasta identitate se datoreaza uneori textelor oficiale de natura juridica si traducerilor lor oficiale sau reprezinta citate apartinand altor autori"
.
 

CITITI SI Adrian Papahagi: Procuratura a intrat rapid în epoca post Macovei-Morar, cum a cerut-o Ponta


 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22