Mihai Razvan Ungureanu, reactie la declaratiile premierului Ponta cu privire la caderea guvernului Ungureanu: Ati trisat si ati castigat. Ati speculat nemultumirea romanilor, ati negociat cu lasii

T.d. | 27.04.2015

Pe aceeași temă

Fostul premier Mihai Razvan Ungureanu a reactionat la declaratia premierului Ponta cu privire la motiunea de cenzura care a dus la caderea Cabinetului Ungureanu, acum trei ani. “Ati trisat si ati castigat”, a transmit MRU, aratand ca actiunea de la acel moment a mizat pe “foamea de putere” si pe specula nemultumirilor romanilor.

In urma cu trei ani, ati trisat si ati castigat”, a fost reactia lui Mihai Razvan Ungureanu la declaratia premierului Ponta.

 

 

In urma cu trei ani, ati trisat si ati castigat. Ati mizat pe foamea de putere, ati speculat nemultumirea romanilor, ati...

Posted by Mihai-Răzvan Ungureanu on Sunday, April 26, 2015

 

Duminica, Victor Ponta a scris pe blog un mesaj cu privire la momentul caderii guvernului Ungureanu, acum trei ani, prin motiune de cenzura.

“In urma cu 3 ani, pe 27 aprilie 2012, a avut loc un moment unic in istoria post-decembrista a Romaniei - guvernul unui regim abuziv si corupt a fost inlocuit, gratie mecanismului democratic al motiunii de cenzura, de o coalitie a partidelor din opozitie. A fost prima (si singura) data cand o astfel de schimbare s-a produs in Romania democratica - motiuni de cenzura au mai fost votate (cazul Boc), dar schimbari de guvern au fost doar o singura data - acum 3 ani! De aceea, ii invit pe toti parlamentarii care au votat motiunea pe 27 aprilie 2012 sa participe luni, la Palatul Parlamentului, la evenimentul '3 ani de la inceputul sfarsitului regimului Basescu-MRU-Predoiu'. Evenimentul are loc de la ora 18,00, la sala I.I.C. Bratianu”, a scris Ponta pe blog.

Afirmatiile premierului au primit, la scurt timp, o reactie din partea lui MRU: “Voi nu veti castiga niciodata”, a transmit fostul premier.
 

Mesajul lui MRU:

In urma cu trei ani, ati trisat si ati castigat. Ati mizat pe foamea de putere, ati speculat nemultumirea romanilor, ati negociat cu lasii, i-ati cumparat pe cei mai slabi si ati castigat marele premiu: accesul la resursele statului. Din care apoi v-ati infruptat lacom, asa cum ati invatat in toate guvernarile din urma.

De partea cealalta, am riscat enorm, nefiind dispus la compromisuri. Dar lectia invatata obiceiul nu mi l-a schimbat. Continuu sa am obsesia decentei, a muncii indarjite si tacute, a cumpatarii si a increderii in viitor.

Voi, de fapt, nu veti castiga niciodata. Istoria o vor scrie romanii corecti si cinstiti, muncitori si optimisti. In acele file veti fi doar note de subsol.

Celor curiosi si dornici sa stie de mine le raspund astfel: n-am disparut nicaieri. Am doar rabdare”, a transmit Ungureanu, pe Facebook.

De altfel, purtatorul de cuvant al liberalilor, deputatul Ionut Stroe, a declarat in aceeasi zi ca PNL nu va da curs invitatiei lui Victor Ponta si nu va participa alaturi de PSD la evenimentul anuntat de premier.

“E limpede pentru toata lumea ca nu putem participa, alaturi de PSD, la un asemenea eveniment. Si motivele sunt foarte multe. OUG 55 (n.r. - privind traseismul politic) este una dintre temele care despart agendele celor doua partide. Ba, mai mult decat atat, incerc si fac un efort sa aduc aminte, de exemplu, de legea Rosiei Montana apropo de perioada USD, de rolul marginal pe care PSD-ul l-a atribuit PNL-ului in ecuatia vechii guvernari, de pozitiile diferite pe care le avem in legatura cu justitia in aceasta tara, de votul prin corespondenta si multe altele”, a afirmat Stroe intr-o conferinta de presa.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22