Mesajele presedintelui Iohannis si premierului interimar Oprea cu ocazia Zilei Justitiei

T.d. | 05.07.2015

Pe aceeași temă

La 5 iulie, Romania celebreaza Ziua Justitiei. Instituita in 1994 prin Hotarare de Guvern, Ziua Justitiei este sarbatorita, potrivit articolului 2 din Hotarare, in prima duminica a lunii iulie.

Cu aceasta ocazie, presedintele tarii a transmis un mesaj clar: lupta anticoruptie trebuie sa continue.

România traversează o etapă extrem de intensă, dar necesară pentru viitorul ţării. Lupta anticorupţie trebuie să continue și avem cu toţii responsabilitatea să o susținem. O națiune nu poate progresa cu adevărat în lipsa unei justiții eficiente.

 

 

România traversează o etapă extrem de intensă, dar necesară pentru viitorul ţării. Lupta anticorupţie trebuie să...

Posted by Klaus Iohannis on Sunday, July 5, 2015

 

Nu trebuie să uităm însă că justiția se află în slujba oamenilor, iar acest principiu este la fel de important precum cele ale independenței, responsabilității și echidistanței. Respectarea drepturilor fundamentale ale cetăţenilor, în limitele şi rigorile legii, rămâne o coordonată esenţială a activităţii în administrarea justiţiei.

Faptul că astăzi, în țara noastră, există un efort asumat și apreciat de combatere a corupției este în primul rând meritul oamenilor onești și dedicați din justiția română. Cu ocazia Zilei Justiţiei, transmit felicitări tuturor celor care sunt parte a acestei comunităţi cu un rol atât de important într-o societate, acela de a asigura respectarea legii şi de a înfăptui, pe cât posibil, idealul dreptăţii”, arata Klaus Iohannis intr-o postare pe Facebook.

Si premierul interimar Gabriel Oprea a transmis un mesaj cu aceasta ocazie. Potrivit liderului UNPR, activitatea Justitiei reprezinta un semn al nivelului evolutiei societatii.

"Activitatea Justiției este un martor al nivelului de evoluție a societății, dar și un indicator al determinării autorităților naționale de a apăra drepturile și libertățile fundamentale.

Apreciez, astfel, ca orice român de bună-credință, hotărârea cu care instituțiile statului intervin pentru combaterea faptelor ce constituie amenințări la adresa securității naționale, cum ar fi criminalitatea economică sau corupția", potrivit mesajului transmis duminica de prim-ministrul interimar si citat de Agerpres.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22