Mencinicopschi, STA LINISTIT dupa condamnarea la 6 ani de inchisoare: “E o mascarada politica"

Fara Autor | 26.09.2013

Pe aceeași temă

Gheorghe Mencinicopschi a fost condamnat la șase ani cu executare în dosarul ICA, alaturi de Dan Voiculescu care a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru spălare de bani. Mencinicopschi a declarat într-o intervenţie la România TV, că stă liniştit şi că întreg procesul a fost "o mascaradă politică".

 

"Nu mă surprinde pentru că ştiam că este un proces politic. Prima întrebare pusă de procuror a fost faceţi parte din Partidul Conservator. Nu există dovezi referitoare la privatizarea frauduloasă a ICA. Eu stau liniştit pentru că mă simt nevinovat, dacă aşa îmi este scris să trec prin asta. Ştiam că este o mascaradă politică. Niciodată nu am făcut politică. Nu am fost membru PC", a spus Gheorghe Mencinicopschi la România TV.

 

"Privatizarea s-a făcut conform legilor în vigoare. Nu am fost implicat. Eu ca director nu aş fi putut influenţa privatizarea instituţiei. Am fost membru cu numele în PC. Niciodată nu am activat", a continuat Mencinicopschi.

 

Gheorghe Mencinicopschi a fost membru al PC, director general şi membru al AGA şi, ulterior, al CA al ICA SA Bucureşti. El a fost acuzat şi de abuz în serviciu contra intereselor publice, precum şi de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

 

În dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) a fost condamnat şi Dan Voiculescu la cinci ani de închisoare cu executare pentru spălare de bani. Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă.

SURSA: ROMANIA TV

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22