Medicii protestari ii raspund premierului, care a propus legalizarea spagilor in sanatate: Trebuie sa terminam cu aceasta practica! Intr-o Romanie moderna nu este admisibil acest lucru

Fara Autor | 18.08.2015

Pe aceeași temă

Grupul de Inițiativă al Alianței Medicilor, grupul protestatar de pe Facebook ce a ajuns deja la 26.000 de membri, respinge oferta premierului Victor Ponta de a legaliza atențiile din sistemul sanitar, precum și creșterea treptată a salariilor din domeniu, începând cu 25% în octombrie.

 

Vă prezentem prima reacție a Alianței Medicilor:

„Suntem pur si simplu scandalizati de desconsiderarea pe care Guvernul o arata nu doar fata de medici, dar si fata de pacienti prin incercarea de a legaliza spaga data doctorului. In nici o tara civilizata un pacient nu da o “atentie” medicului.

Am fost chiar de-a dreptul socati cand am auzit la televizor ca se va crea o lista de “norme” care, daca sunt respectate, va face ca mita data medicilor sa devina legala. Este inadmisibil ca intr-o Romanie moderna sa se mai vorbeasca despre un act medical in termeni de dare de mita, spaga sau plic, ori legalizarea acestor fapte.

Mai grav este ca sindicatele din domeniul medical, participante la “negocierile” cu Guvernul, au putut fi de acord cu propunerea halucinanta de legalizare a mitei. De partea cealalta, aceeasi reprezentanti sindicali declarau satisfacuti in fata camerelor de filmat ca au reusit sa obtine o marire de “25%” pentru toate persoanele ce lucreaza in domeniul sanitar.

Pozitia Aliantei Medicilor a fost clara de la inceput: dorim modernizarea sistemului sanitar, iar in cadrul acestui proces de modernizare sa se rezolve si problema salarizarii. Bani exista, dar trebuie bine administrati. Din start am spus ca suntem impotriva legalizarii mitei, o actiune degradanta atat pentru medic cat si pentru pacient.

Ce s-a intamplat astazi este o desconsiderare, de catre toti cei care au luat parte la acele “negocieri”, pentru tot ce inseamna act medical in Romania si drepturi ale pacientilor.

In consecinta, pregatim in aceast moment o reactie publica mai detaliata la cele prezentate de Guvern si sindicate azi”.

 

Reamintim că premierul Ponta a anunțat marți creșterea cu 25% a salariilor medicilor, de la 1 octombrie anul acesta, urmând ca în următorii doi ani să mai fie acordate încă trei majorări de câte 25%, urmând ca în 2017, veniturile personalului din sistemul sanitar de stat să fie duble față de acum.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22