Masuri de criza la TVR: Angajatii vor lucra doar 4 zile pe saptamana. Incep negocierile pentru concedieri colective

P.c. | 29.07.2015

Pe aceeași temă

Conform unui anunt al TVR, consiliul de administratie al acestei institutii a decis reducerea timpului de lucru de la cinci la patru zile pe saptamana, ceea ce implica desigur si reducerea salariilor. Televiziunea anunta de asemenea ca au inceput negocierile cu sindicatele pentru concendieri colective. Hotararile CA al TVR incearca sa reduca costurile dupa ce, in urma cu o saptamana, ANAF a blocat conturile TVR. Masurile au declansat un protest al angajatilor.

 

Potrivit comunicatului TVR, masura de reducere a timpului de lucru este una temporara. Alte decizii luate astazi sunt reducerea drepturilor de autor si a drepturilor conexe, a banilor pentru contractele de prestari servicii, renegocierea unor contracte comerciale.


Potrivit unei stirii difuzate de televiziunea publica, aproximativ 100 de salariati au manifestat "impotriva solutiilor pe care actuala conducere le-ar avea in vedere pentru depasirea problemelor financiare". 


ANAF a blocat conturile TVR acum o saptamana, din cauza neplatii datoriilor la bugetul de stat, care au ajuns la 700 de milioane de lei.
 

CITITI SI: Scrisoare deschisa catre Parlament. Peste 700 de angajati ai TVR cer masuri de urgenta:Televiziunea Publica este in colaps financiar

 

CITITI comunicatul TVR:


"CA al TVR a adoptat noi masuri de redresare financiara: reducerea programului de lucru si inceperea negocierilor in vederea concedierilor colective

In sedinta de astazi 28 iulie a.c., Consiliul de Administratie al TVR a adoptat un plan de masuri organizatorice si administrative in vederea atenuarii efectelor financiare determinate de blocarea conturilor TVR de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF).

In conditiile in care, dupa blocarea conturilor TVR, televiziunea publica nu poate efectua decat platile aferente drepturilor salariale si datoriilor catre stat, ceea ce ar putea duce la blocarea activitatii TVR in scurt timp, CA al TVR a decis in sedinta de astazi:


- Reducerea temporara a activitatii pentru perioada 1 august - 31 decembrie 2015
- Initierea consultarilor cu sindicatele cu privire la restructrurarea si reducerea de personal, prin concedire colectiva
- Diminuarea, pana la 70-75% a sumei aferente contractelor de prestari servicii, de munca pe perioada determinata si celor privind cumulul de salarii cu pensii
- Reducerea cu 20% in medie lunara a drepturilor de autor si a drepturilor conexe
- Neangajarea productiei unor emisiuni generatoare de costuri mari
- Reducerea cheltuielilor curente
- Atragerea de finantari si participari in servicii pentru derularea unor proiecte editoriale
- Renegocierea unor contracte comerciale

 

Aceste masuri se adauga celor de saptamana trecuta, cand CA a decis inchiderea, de la 1 august, a postului TVR News, continutul urmand a fi preluat de celelalte canale TVR, precum si comasarea Directiei Stiri cu Departamentul Emisiuni si Stiri Sportive, in vederea diminuarii posturilor de conducere.
 

Pentru ca numerarul existent sa fie gestionat judicios, conducerea executiva a TVR a luat deja masuri de diminuare a cheltuielilor aferente productiei, prin reducerea drastica a deplasarilor si a altor activitati generatoare de costuri, insa, pentru depasirea situatiei, acestea nu sunt suficiente."

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22