Marine Le Pen, dupa atacul asupra Charlie Hebdo: Daca voi fi aleasa PRESEDINTE al Frantei, voi declansa un REFERENDUM pe tema PEDEPSEI CU MOARTEA

P.c. | 08.01.2015

Pe aceeași temă

Marine Le Pen, presedinta Frontului National (FN), a declarat joi, in urma atentatului de la redactia Charlie Hebdo din Paris, la postul France 2, ca daca va fi aleasa presedinte al Frantei, intentioneaza sa declanseze un referendum pe tema pedepsei cu moartea, relateaza Le Parisien, conform Hotnews.


"Am spus intotdeauna ca vreau sa le ofer francezilor posibilitatea de a se exprima pe aceasta tema printr-un referendum. Eu, personal, cred ca pedeapsa cu moartea trebuie sa existe in arsenalul nostru juridic, bineinteles la indemana juratilor, pentru crimele cele mai odioase, de a avea aceasta optiune", a declarat lidera Frotului National.

 

CITITI SI: ATENTAT la sediul ZIARULUI francez de SATIRA, Charlie Hebdo, soldat cu 12 MORTI si 10 raniti. Hollande: Franta e in stare de soc


Marine Le Pen cere "actiuni puternice si eficiente", precum "controlul frontierelor, retragerea nationalitatii, consolidarea mijloacelor acordate politiei, ale carei efective au scazut in ultimii ani. (...) Serviciilor de informatii franceze le lipsesc resursele. Au calitati, insa nu pot face imposibilul".

Invitata la Palatul Elysee ca si alti politicieni, ea a precizat ca va merge pentru a-i transmite "presedintelui Republicii constatarea lucida a nivelului de infiltrare a islamului radical pe teritoriul (tarii) si mijloacele care trebuie folosite pentru a proteja cetatenii". In opinia politicianului francez de extrema dreapta, fundamentalismul islamist, pe care il denunta, "provoaca mii de morti in fiecare zi in lume".

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22