Marian Oprisan: CONDAMNAREA lui Adrian NASTASE a fost CORECTA. Guvernul Nastase a platit 66 de MILIOANE de dolari catre presa prin publicitate

P.c. | 29.01.2015

Pe aceeași temă

Marian Oprisan, vice-presedinte PSD, a declarat, intr-o emisiune a postului Realitatea TV, ca titlul de "baron local" a fost creat de Adrian Nastase pentru a masca proasta functionare a guvernului sau. Oprisan a mai afirmat ca Nastase a fost condamnat corect, pe baza unor dovezi clare si ca DNA sub conducerea Codrutei Kovesi este o institutie independenta, functionand fara comenzi politice, relateaza Hotnews.

 

Oprisan a mai sustinut ca intre 2000-2004, Guvernul Nastase si-ar fi cumparat bunavointa presei centrale dand publicitate de peste 66 de milioane de dolari, 


"Peste 66 de milioane de dolari s-au dat atunci catre presa prin publictate. Atunci s-a putut prin diverse programe guvernamentale... Nastase incerca sa scape de problemele de la Bucuresti, de faptul ca nu faceau ce trebuia si a inventat treaba asta intr-o conferinta de presa zicand 'sa mai terminam  si cu tarii astia din teritoriu', iar de aici presa a preluat mesajul si s-a tot discutat despre 'baronii locali'.

 

Erau ziaristi care scriau zilnic despre noi tot felul de prostii numai ca sa distraga atentia... Credeti ca toata presa traieste doar din publicitate de la firmele private?!", a declarat Oprisan.

 

Nastase a fost condamnat corect


Vicepresedintele PSD, care se afla de luni bune in conflict cu Adrian Nastase, crede ca fostul lider PSD a fost condamnat corect: "Nu stiu daca exista probe directe sau indirecte în "Trofeul Calității", dar vreau "Dosarul Zambaccian" există probe indubitabile. A fost condamnat corect".
 

CITITI SI: Marian Oprisan, presedintele CJ Vrancea, audiat la DNA

 

Oprisan crede ca DNA-ul sub conducerea Codrutei Kovesi functioneaza corect si independent, dar considera ca sub conducerea lui Daniel Morar "se primeau si comenzi politice".

 

Oprisan, trimis in judecata de DNA

 

La începutul lunii iunie 2006, Marian Oprişan (PSD) a fost trimis în judecată de procurorii DNA, pentru abuz în serviciu, utilizarea creditelor în alte scopuri, fals şi uz de fals. Alături de el, în dosar au mai fost inculpaţi vicepreşedintele CJ, Mircea Diaconu, Valeria Teodorescu, directorul Direcţiei Economice, Ion Costeanu, directorul Direcţiei Tehnice, Liviu Rusu, fost şef Serviciu Drumuri şi Poduri din Direcţia Tehnică a Consiliului Judeţean.

 

Procurorii au susţinut că o comisie de licitaţie de la Consiliul Judeţean Vrancea, numită de Marian Oprişan, ar fi încredinţat lucrări de pietruire a unor drumuri comunale, în valoare de 1,9 milioane de dolari, viraţi de Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului unor firme neeligibile.

 

CITITI SI: Marian Oprişan, preşedintele CJ Vrancea reclamă Parlamentului, CSM, Ambasadei SUA si Comisiei Europene că DNA face PRESIUNI asupra magistraţilor care judeca dosarul sau de coruptie

 

Alte acuzaţii se refereau la achiziţia corpului de clădiri de la "Căprioara" şi la sumele cheltuite pentru întreţinerea unităţilor de protocol Vila "Rucăr" şi "Hanul dintre Vii", situate în localităţile Soveja, respectiv Cîmpineanca, imobile pentru întreţinerea cărora Consiliul Judeţean ar fi alocat 5,2 miliarde de lei.

 

Dosarul a fost strămutat de mai multe ori la diferite instanţe, iar din 7 iulie 2010 se află pe rolul Judecătoriei Cluj-Napoca.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22