Marea Britanie. Parlamentul critica modul in care guvernul Cameron poarta negocierile cu Uniunea Europeana: Este o reteta pentru confuzie

T.d. | 28.07.2015

Pe aceeași temă

Modul in care guvernul britanic condus de David Cameron poarta negocierile cu Uniunea Europeana este “o reteta pentru confuzie”, sustine Comisia pentru afaceri europene din Camera Lorzilor.

Parlamentarii britanici critica atitudinea pe care Executivul de la Londra o are in discutiile cu Bruxellesul privind reformarea relatiei dintre cele doua entitati, potrivit Reuters, citata de Agerpres.

Comisia atrate atentia intr-un raport publicat marti ca e prea multa incertitudine in ce priveste planurile guvernului. Parlamentarii britanici fac apel la resetarea intregului proces pentru a-l transparentiza.

Procesul este atat de neclar, incat este o reteta pentru confuzie, nu stim cine este responsabil in cadrul guvernului, cine va discuta la nivelul UE sau care este calendarul pentru acord”, a precizat presedintele Comisiei, Timothy Boswell.

El subliniaza ca “suntem preocupati de asemenea de lipsa de transparenta. Este vital ca parlamentul si publicul sa fie tinuti la curent nu doar sa li se prezinte acordul incheiat la sfarsitul procesului”.
 

Cameron vrea referendum pentru iesirea din UE, Obama il tempereaza

David Cameron a promis organizarea unui referendum pana la finalul lui 2017 privind apartenenta Marii Britanii la Uniunea Europeana, in conditiile in care a cerut anumite reforme.

Referendumul privind apartententa Londrei la Uniunea Europeana ar urma sa fie stabilit in iunie 2016, potrivit ziarului The Independent on Sunday.

Facand referire la o sursa anonima, publicatia arata ca premierul David Cameron ar intentiona “sa stabileasca (referendumul) in luna iunie a anului viitor”. Un purtator de cuvant de la biroul premierului a refuzat sa comenteze in acest sens.

Recent, presedintele american Barack Obama a atras atentia asupra intentiei Londrei de a organiza un referendum privind iesirea din UE.

Influenta Marii Britanii la nivel international depinde de apartenenta la Uniunea Europeana, a transmis presedintele SUA.

Intr-un interviu pentru BBC, Obama a subliniat importanta ca Marea Britanie sa ramana in Uniunea Europeana pentru a-si pastra influenta la nivel global.

Apartententa Londrei la Uniunea Europeana “ne ofera mai multa incredere privind puterea uniunii transatlantice”, a spus Obama.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22