MANIPULARE RUSEASCA: Televiziunea Rossia 1 sustine ca Romania si Republica Moldova urmeaza sa atace fortele ruse din Transnistria

T.d. | 30.07.2014

Pe aceeași temă

Romania si Republica Moldova vor ataca fortele ruse din asa-zisa Transnistria, afirma postul rusesc de televiziune Rossia 1, conform Ziare.com. Media din Federatia Rusa – controlata autoritar de Kremlin – se afla in plin proces de propaganda, accentuat de criza din Ucraina si doborarea avionului MH17 de catre separatistii prorusi.

In cadrul emisiunii "Vesti" a postului Rossia 1 a fost lanseaza urmatoarea ipoteza: cu sustinerea Vestului, armatele Republicii Moldova si ale Romaniei vor ataca fortele ruse din Transnistria.

Aceasta actiune va avea loc in conditiile in care Ucraina reprezinta o amenintare la adresa contingentului militar rus dislocat in regiunea transnistreana, in cadrul misiunii de mentinere a pacii in zona de securitate dintre Republica Moldova si Transnistria, mai spune sursa citata.

CITESTE SI: O ziarista a televiziunii Russia Today DEMISIONEAZA in semn de protest fata de MINCIUNILE difuzate cu privire la tragedia aviatica din Ucraina

Scenariul prezentat de rusi pleaca de la premisa ca legatura Armatei a 14-a cu Statul Major rus era posibila doar traversand Ucraina. In urma deciziei Kievului de a denunta Acordul privind transportarea munitiilor si echipamentelor militare ruse pe teritoriul Ucrainei, contingentului din Transnistria ramane blocat.

Ingrijorarea Moscovei ar fi cu atat mai mare cu cat autoritatile de la Chisinau tergiverseaza negocierea unei alternative pentru asigurarea accesului la contingent, sustine televiziunea rusa.

Rossia 1 speculeaza si ca trupele unite ale Moldovei si Romaniei nu se vor opri in Transnistria, inaintand spre "Basarabia ucraineana", in cadrul unui plan pus la cale de liderii politici si militari de la Kiev, Chisinau si Bucuresti.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22