MAE rus: SUA fac propaganda antiruseasca si desfasoara o campanie pentru denigrarea Rusiei. Washingtonul POARTA O PARTE DIN VINA pentru varsarea de sange din Ucraina

T.d. | 25.07.2014

Pe aceeași temă

“Washingtonul poarta o parte din vina pentru varsarea de sange din Ucraina”, afirma vineri Ministerul rus al Afacerilor Externe. MAE rus sustine ca Departamentul de Stat al SUA “face propaganda antiruseasca si desfasoara o campanile pentru denigrarea Rusiei”, conform ITAR-TASS si AFP, citate de evz.

În mod cert, tocmai SUA au susţinut lovitura de stat anticonstituţională de la Kiev, iar apoi au instigat regimul stabilit acolo la un comportament dur faţă de populaţia rusofonă, care cere în mod ferm respectarea drepturilor sale. Acest lucru constituie încă o confirmare a faptului că Washingtonul poartă o parte din vină pentru vărsarea de sânge (din Ucraina)”, afirmă Ministerul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse.

Potrivit Ministerului rus de Externe, reprezentanţii Departamentului de Stat al SUA ”fac propagandă antirusească şi desfăşoară o campanie pentru denigrarea Rusiei”.

Printre astfel de acuzaţii, fără acoperire în opinia MAE rus, s-ar număra şi cea conform căreia Rusia ar intenţiona să le transmită combatanţilor din Lugansk şi Doneţk arme antiaeriene grele sau că de pe teritoriul rus se trage asupra militarilor ucraineni. ”Nu a fost prezentată nicio dovadă pentru susţinerea acestor acuzaţii, ceea ce nu este de mirare: fapte şi lucruri concrete în susţinerea unor afirmaţii false pur şi simplu nu există”, a subliniat MAE rus.

Diplomaţia rusă respinge ceea ce califică a fi ”insinuări publice” şi ”clişee antiruseşti”, ”pe care Washingtonul încearcă să le impună opiniei publice internaţionale”.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22