Londra trimite personal militar pentru asistenta in Ucraina, anunta premierul britanic

T.d. | 24.02.2015

Pe aceeași temă

Londra va trimite personal militar in Ucraina, luna viitoare, pentru a da asistenta in pregatirea armatei ucraienene, a anuntat marti premierul britanic. David Cameron a atras atentia ca, in lipsa unei reactii occidentale, Rusia va incerca sa destabilizeze si alte tari, precum Balticele sau Republica Moldova.

''Pe parcursul lunii viitoare, vom desfășura personal britanic pentru a oferi consiliere și asistență în ceea ce privește pregătirea, de la informații tactice la logistică și asistență medicală. De asemenea, dezvoltăm un program de pregătire a infanteriștilor împreună cu Ucraina pentru a îmbunătăți durabilitatea forțelor ei'', a spus Cameron, într-o audiere în fața parlamentarilor britanici.

Cameron a declarat că nu exclude posibilitatea înarmării armatei ucrainene la un moment dat în viitor, dar a precizat că poziția actuală a Londrei este de a furniza sprijin neletal Ucrainei, potrivit Agerpres.

''Dacă nu luăm poziție față de Rusia, pe termen lung acest lucru va fi păgubos pentru noi toți pentru că vom vedea și mai multă destabilizare. Va urma Republica Moldova sau una din țările baltice'', a avertizat liderul britanic.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22