Locurile din Camera Deputatilor a trei parlamentari care sunt implicati in dosare penale vor fi vacantate

A.g | 18.03.2015

Pe aceeași temă

In cursul zilei de miercuri, trei deputati isi vor inceta activitatea din Camera Deputatilor ca urmare a problemelor pe care acestia le au in justitie.Plenul Camerei Deputatilor va dispune astazi incetarea mandatelor Monicai Iacob Ridzi, lui Gheorghe Netoiu si Oanei Niculescu Mizil, informeaza stiripesurse.

 

 

Cazul Monica Iacob Ridzi:

 

Fostul ministru al Tineretului şi Sportului Monica Iacob-Ridzi şi alte 11 persoane au fost trimise în judecată în acest dosar în 3 mai 2011. Ridzi, deputat şi fost ministru al Tineretului şi Sportului în perioada decembrie 2008 - iulie 2009, este acuzată de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată dacă funcţionarul public a obţinut pentru altul un avantaj patrimonial, fals intelectual în legătură cu fapte de corupţie în formă continuată, participaţie improprie la infracţiunea de acces fără drept la un sistem informatic, săvârşită prin încălcarea măsurilor de securitate, participaţie improprie la infracţiunea de a modifica, şterge sau deteriora date informatice, fără drept.

 

CITITI SIMonica Ridzi, catre ministrul Justitiei: Pentru un om bolnav ca mine, condamnarea la inchisoare este de fapt o condamnare la moarte

 

 

"Înalta Curte mai are în vedere că exercitarea abuzivă de către inculpata Iacob-Ridzi Monica-Maria a atribuţiilor de serviciu s-a materializat şi în aceea că a folosit resursele financiare ale MTS alocate Zilei Naţionale a Tineretului pentru realizarea şi difuzarea unor produse publicitare prin care şi-a promovat imaginea de om politic fapt ce contravine prevederilor art. 22 din Legea nr.500/2002 privind finanţele publice, care instituie în sarcina ordonatorilor de credite obligaţia de a angaja şi de a utiliza creditele bugetare pentru cheltuieli strict legate de activitatea instituţiilor publice şi cu respectarea dispoziţiilor legale", se arată în documentul instanţei.

 

Alături de Ridzi a fost judecată şi Ioana Elena Vârsta, fostul său consilier personal din perioada aprilie - mai 2009, administrator al SC Red Apple Communication SRL, pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată dacă funcţionarul public a obţinut pentru altul un avantaj patrimonial, complicitate la fals intelectual în legătură cu fapte de corupţie în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, participaţie improprie la fals intelectual la legea contabilităţii în legătură cu fapte de corupţie în formă continuată, uz de fals în legătură cu fapte de corupţie.

 

Procurorii au acuzat-o pe Ridzi că, ulterior declanşării cercetărilor, în 13 iulie 2009, fostul ministru, cu ajutorul lui Marius Mihail Mărcuţă, ar fi intervenit să fie şterse din calculatoarele MTS aparţinând unora dintre coinculpaţi date informatice şi fişiere relevante cu privire la organizarea Zilei Tineretului, atât din agendele de posta electronică, cât şi din memoria calculatoarelor, pentru a împiedica aflarea adevărului

 

 

 

Cazul lui Gheorghe Netoiu:

Fostul actionar de la clubul de fotbal Dinamo Bucuresti a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu executare in aprilie 2013 in dosarul Transferurilor. Omul de afaceri impreuna cu alti  actionari de diferite cluburi de fotbal din Romania au transferat jucatori de fotbal in mod ilegal si astfel statul a fost prejudiciat cu  suma de 1,5 milioane de dolari iar cluburile cu suma de 10 milioane de dolari, informeaza Gandul.

 

 

 

Cazul Oanei Niculescu Mizil:

Ea si-a depus demisia in cursul saptamanii trecute  si considera ca nu are nicio implicare in dosarul in care sotul sau, Marian Vanghelie, este cercetat.

Procurorii DNA o acuză  că ar fi administrat mai multe magazine de confectii, deși acest lucru era incompatibil cu poziția sa de deputat.

Deputata ar fi implicată în operațiuni de comerț incompatibile cu funcția de parlamentar. Surse citate de Agerpres spun că aceasta era administrator de fapt la SC Fashion Brand Management și la patru magazine din București.Oana Mizil a fost adusa saptamana trecuta cu mandat la Direcția Națională Anticorupție, pentru a fi audiată de procurori.

Ea a explicat ca este pasionata de moda, ca este un hobby al ei, dar nu a castigat niciun ban din asta, s-a implicat doar oferind sfaturi.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22