Liviu DRAGNEA, in urma raportului MCV: Permanentele CRITICI ale Parlamentului reprezinta un ATAC la DEMOCRATIE

P.c. | 29.01.2015

Pe aceeași temă

Liviu Dragnea, presedintele executiv al PSD,  a declarat, miercuri, in urma adoptarii de catre Comisia Europeana a raportului MCV in care Parlamentul Romaniei a fost criticat, ca activitatea Parlamentului trebuie intr-adevar imbunatatita dar permanentele atacuri la adresa acestei institutii ar reprezenta un atac la adresa democratiei. Dragnea a subliniat aspectele pozitive al raportului MCV, s-a delimitat de ordonanta care a legalizat migratia alesilor locali si a afirmat ca PSD trebuie sa faca tot posibilul pentru a pastra guvernarea, relateaza ziare.com

 

"Eu cred ca totusi ar trebui sa facem eforturi toti pentru ca Parlamentul sa inceapa sa aiba o imagine mai buna. Valeriu Zgonea chiar incearca...Totusi, Parlamentul e institutia fundamentala a democratiei, singura in care este reprezentat tot poporul roman si daca se trage intruna in Parlament, se targe in democratie, e un atac la democratie.



Poate parea exagerat ceea ce spun eu, sigur ca au fost si motive, dar in Parlament lucrurile incep sa se miste intr-o directie buna", a declarat Dragnea intr-o emisiune la TVR 1, rugat sa comenteze referirile la Legislativ din raportul MCV.

 

CITITI SI: Comisia Europeana a adoptat Raportul MCV: Parlamentul Romaniei, RETICENT in a aplica deciziile instantelor. CORUPTIA, PROBLEMA MAJORA


Dragnea a insistat insa pe partile pozitive din MCV
 

"Este pentru a doua oara cand raportul MCV e un raport care e bun, cu elementele de critica pe care le contine, dar sunt cateva actiuni pe care le mentioneaza ca actiuni pozitive. Si ma refer si la Guvern, anumite actiuni sunt date exemplu pozitiv in raport.

A fost remarcat in MCV unul dintre cele mai ambitioase programe adoptat de Guvernul Ponta, program de investitii pentru infrastructura in justitie
", a spus Dragnea, blamand guvernele anterioare ca nu s-au concentrat mai mult pe aceste domenii.
 

"Eu cred ca din pacate guvernele anterioare au lasat numai pe magistrati aceasta actiune, daca noi le cerem magistratilor sa judece corect, sa ia deciziile corecte, nu avem si noi obligatia sa le cream conditii de munca adecvate? Pe langa salarii, trebuie sa existe si conditii de munca foarte bune. (...) Si un act de justitie corect da incredere investitorilor. (...)

Exact ca la profesori. (moderatorul aminteste ca Educatia nu a primit nici pana acum 6% din PIB, n.red.) Asta cu 6% din PIB... S-ar putea sa ne apropiem de 6% din PIB. Salariile s-au marit, nu atat cat trebuie, in schimb anul asta vom finaliza 500 de scoli. Deci trebuie sa dam profesorilor salarii si spatii adecvate
", a mai spus Dragnea.

 

CITITI SI: Raportul MCV: Progresele in reforma JUSTITIEI au fost continuate. Parlamentul NU A RESPECTAT toate deciziile ANI si nu a ridicat IMUNITATEA unor parlamentari



Dragnea se delimiteaza de ordonanta neconstitutionala care a legalizat traseismul
 

Intrebat si de efectele deciziei CCR care a declarat neconstitutionala ordonanta de urgenta care legaliza migratia alesilor locali, Dragnea a tinut sa precizeze ca nu este el "parintele" acestui act normativ.


"OUG 55... nu e adevarat ca sunt parintele ei, asa a spus presa, nu exista parinte. Au fost mai multi ministri care au initiat aceasta lege. Nu e vorba de parinti, sunt unul dintre cei care au initiat aceasta lege, am vorbit mai mult despre ea, eu nu ma feresc.
 

Stiti cum a fost cu aceasta ordonanta? A pus in fapt sau a dat posibilitatea sa fie legala o stare de fapt. Majoritatea zdrobitoare a alesilor locali care au trecut la PSD lucra deja cu PSD-ul si asta s-a intamplat dupa ce s-a rupt USL. Atunci cand s-a construit USL s-a construit si o stare de spirit, legaturile dintre alesii locali au fost foarte stranse, s-a lucrat ani de zile impreuna, s-au legat niste prietenii extrem de durabile", a explicat Dragnea.


Totusi, el a vrut sa mentioneze ca Guvernele Ponta au dat cele mai putine ordonante de urgenta. "Guvernul Ponta este guvernul care cel putin din 2000 pana acum are cele mai putine OUG adoptate pana acum si trendul continua. Chiar azi am discutat, Ponta inainte de fiecare sedinta de guvern accepta foarte greu OUG, numai daca exista o motivatie foarte serioasa si o urgenta. Dar sunt proiecte de legi pe care parlamentarii chiar le dezbat", a mai spus fostul vicepremier.
 

PNL sa depuna motiunea impotriva Guvernului mai repede
 

Cat despre motiunea de cenzura pe care liberalii au anuntat ca o vor depune pentru a cere Parlamentului un vot impotriva Guvernului Ponta, Dragnea a cerut ca aceasta actiune sa aiba loc cat mai repede pentru ca altfel creeaza o stare de incertitudine care sperie investitorii.
 

"Daca tot vorbesc atat de motiune sa o depuna pentru ca genereaza rezerve din partea oricarui investitor care ar dori sa vina in Romania si sunt destui. Nimeni nu vine sa investeasca intr-o tara care se pregateste de instabilitate. Daca tot ameninta ca o depun sa faca gestul asta", a spus Dragnea, care a precizat ca in partid nu exista voci, in afara de 2-3 care au vorbit public, care sa ceara iesirea de la guvernare.
 

"Ca opinie generala in partid, oamenii spun 'sub nicio forma nu trebuie parasita guvernarea. Avem niste angajamente pe care ni le-am luat si nu agreaza deloc astfel de atacuri (cum fac Geoana si Vanghelie, n.red.). In situatiile de genul asta ataca si critica cei care au avut rezultate slabe la alegeri, incearca sa dea vina pe altii. Vom discuta la comitetul executiv de vineri declaratiile luiRadu Mazare si in general acest tip de declaratii", a conchis Dragnea. 

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22