Liviu Dragnea, in prima sedinta dupa alegerea ca sef interimar al PSD: Partidul il sustine ferm si fara ezitari pe Victor Ponta la guvern

T.d. | 23.07.2015

Pe aceeași temă

PSD continua sa-l sustina “ferm si fara ezitari” pe Victor Ponta la sefia Guvernului, a spus astazi Liviu Dragnea, intr-o prima conferinta dupa ce a fost ales presedinte interimar al social-democratilor.

Ieri, in urma unui Comitet Executiv extraordinar, Liviu Dragnea a fost votat sa preia sefia interimara a PSD. Au fost 65 de voturi pentru Dragnea, in timp ce contracandidata sa, Rovana Plumb, a atras doar 18 voturi.

Astazi, Dragnea a sustinut prima sedinta din calitatea de presedinte interimar al PSD. El a transmis din nou sprijinul total pe care partidul si coalitia i-l acorda lui Victor Ponta la Palatul Victoria.

Am avut dimineata o discutie cu premierul Victor Ponta, la ora 09.00, discutie fireasca dupa Comitetul Executiv de ieri, si am discutat despre modul in care partidul va colabora cu Guvernul.

Am convenit, asa cum era de asteptat, ca sprijinul PSD este ferm si fara ezitari in ceea ce priveste sustinerea lui Victor Ponta ca prim-ministru. De asemenea, relatia PSD cu partenerii din coalitie este la fel de buna, pot spune ca va fi si mai solida”, a spus Dragnea, potrivit HotNews.

Pentru noul sef interimar al social-democratilor, pastrarea guvernarii este esentiala, fiind vorba despre “continuarea acestui drum bun de dezvoltare economica si de stabilitate a dezvoltarii economice”.

Mai mult, Dragnea a spus ca a convenit cu premierul Ponta ca luni ministrul Finantelor sa prezinte in Biroul Permanent National un proiect de rectificare bugetara.

El a mai anuntat si o strategie pentru reconstructia formatiunii social-democrate:

Este important (ca PSD – n.r) sa iasa din pasivitate; din diverse motive, PSD nu a avut o voce politica conturata -nu ma refer doar la o singura voce, ci la faptul ca oamenii buni in comunicare nu au reusit sa transmita ce lucruri bune a facut guvernul sau ce a facut PSD in ceea ce priveste politicile de stanga”.

Seful interimar al PSD a vorbit si despre echipa pe care a pregatit-o pana la organizarea congresului, in 16 noiembrie.

Astfel, e vorba despre Rovana Plumb ca presedinte al Consiliului National al PSD, Robert Negoita – sef la Asociatia municipiilor – si Marian Oprisan – la Asociatia judetelor si presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22