Liviu Dragnea, despre relatia cu Victor Ponta: In ultima perioada a inceput sa dea semne de raceala. Presiunea l-a facut sa-si piarda calmul si echilibrul

P.c. | 31.07.2015

Pe aceeași temă

Liviu Dragnea, presedintele interimar al PSD, a postat astazi pe contul sau de Facebook, cateva explicatii legate de relatia sa cu Victor Ponta, in contextul tensiunilor existente in PSD in ultima perioada. "Am auzit zilele astea o multime de voci acuzandu-ma ca m-am purtat incorect cu Victor si as vrea sa lamuresc acest subiect aici, intr-un spatiu mai degraba personal, fiindca subiectul este in primul rand unul personal", scrie pe Facebook Liviu Dragnea, citat de ziare.com



Dragnea noteaza ca l-a secondat cu "credinta" si "loialitate" pe premier, care i-a intors tratamentul "pana nu de mult"."In ultima perioada insa, cand asupra lui Victor politica a adunat nori grei, prietenul meu a inceput sa dea semne de raceala. Sunt convins ca presiunea in care a lucrat in ultima vreme l-a facut sa-si piarda calmul si echilibrul, iar acest nepretuit prieten al meu mi-a creat impresia ca, dintr-o data, ne-am racit. E vina mea ca acest lucru s-a intamplat, fiindca eu, fiind cu zece ani mai mare, ar fi trebuit sa inteleg mai repede decit am facut-o", continua liderul interimar al social-democratilor.
 

Dragnea ii reproseaza lui Ponta ca nu i-a telefonat atunci cand a anuntat ca renunta la conducerea PSD. "Am crezut ca prietenii nu se lasa unul pe celalalt in nedumerire, ca prietenii isi telefoneaza oricat de grave ar fi imprejurarile, ca prietenii isi cer unul altuia ajutorul la greu. Ei bine, fiindca tanarul meu prieten a facut cateva gesturi anapoda, pentru ca a parasit o vreme toate aceste reguli ale prieteniei, m-am grabit sa-i fac reprosuri in public. Aceste reprosuri erau izvorate din ingrijorarea mea pentru situatia partidului nostru, dar inteleg acum ca era mai bine sa nu le fac", adauga social-democratul.


Acuzatia de tradare nu se refera la mine


"Am auzit cuvantul tradare, si, probabil, il voi mai auzi. Cei care ma cunosc stiu ca acest cuvant, daca a existat vreodata intre noi doi, nu se refera la mine. Sunt un provincial sentimental, cu pacatele si cu limitele lui, iar prietenia e o limita pe care m-am straduit mereu sa n-o incalc", mai noteaza Dragnea.
 

In ceea ce priveste acuzatiile de colaborare cu "adversarii", mai ales cu PNL, Dragnea spune ca intentioneaza sa colaboreze cu liberalii "in sens constructiv si in folosul tarii, asa cum ar trebui sa colaboreze cu Opozitia orice politician aflat la putere". "Imi propun sa fac asta in viitor, dar e sigur ca n-am facut-o in sensul conspiratiei, in trecut", precizeaza Dragnea.
 

"Am mai fost acuzat ca am colaborat cu 'binomul'. Orice ar insemna asta, vreau sa precizez ca am colaborat si cu DNA, atunci cand am fost anchetat, am colaborat si cu instanta, atunci cand am fost judecat si condamnat. N-am opus rezistenta, am fost sincer, m-am comportat ca un cetatean responsabil si acum, in timp ce astept sentinta de la Inalta Curte, va asigur pe toti ca voi fi la fel de cooperant. Intr-un partid si in lupta politica, in general, sunt orgolii, sunt interese, sunt vanitati si sunt multe ocazii de te simti ofensat. N-am vrut sa candidez la presedintia interimara a PSD pentru a regla conturi, ci, pur si simplu, pentru ca asa am crezut ca e mai bine pentru partid. Eu sunt aici, partidul nu pleaca nicaieri, sentinta mea se apropie - totul, in ceea ce ma priveste e la fel ca inainte de a fi ales. Cei care vor veni dupa mine in fruntea PSD ma vor judeca dupa merit", se mai arata in mesajul postat de presedintele PSD.
 

Despre prezentarea rectificarii bugetare in PSD

 
Dragnea a explicat de asemenea de ce a cerut ca rectificarea bugetara sa treaca intai pe la partid: "Iar daca se intreaba unii de ce am cerut guvernului ca rectificarea bugetara sa treaca inainte pe la partid si pe urma pe la guvern, le raspund ca asa e ordinea fireasca a lucrurilor. Faptul ca ea a fost rasturnata o vreme nu inseamna ca s-a schimbat. Partidul e cel care a trimis guvernul la carma tarii si el e responsabil pentru guvernare. Ministrii vin si pleaca - v-o spune cineva care asta a facut - dar partidul e cel care da socoteala la alegeri. Nu vreau sa ne prefacem ca suntem altceva decat suntem. PSD e cel mai mare partid al tarii, e partidul care a guvernat cel mai mult. E, deci, partidul care a influentat cel mai mult soarta Romaniei. El e cel care trebuie laudat sau injurat cel mai mult pentru felul in care arata lucrurile azi. Am considerat ca soarta banilor e soarta economiei insasi, iar soarta asta trebuie tinuta in primul rand in mainile partidului care a contribuit la ea", conchide Dragnea.

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22