Liviu Dragnea, despre Ordonanta traseismului politic: In mod normal, primarii nu au ce sa pateasca

T.d. | 18.12.2014

Pe aceeași temă

Primarii care au trecut la alt partid, in baza Ordonantei de Urgenta 55/2014 “nu au ce sa pateasca”, a declarat joi Liviu Dragnea. Ministrul Dezvoltarii Regionale a facut declaratia in contextul deciziei Curtii Constitutionale (CCR), prin care legea de aprobare a OUG 55/2014 a fost declarata neconstitutionala.

Dragnea a fost intrebat de jurnalisti ce se va intampla cu primarii care au schimbat formatiunea politica.

"Asteptam. In mod normal, nu au ce sa pateasca, pentru ca nu se poate aplica retroactiv. Asteptam motivarea Curtii si in functie de asta vom actiona", a declarat Dragnea, la Palatul Parlamentului, potrivit Hotnews.

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a decis miercuri ca Legea pentru aprobarea OUG nr. 55/2014 privind migratia alesilor locali este neconstitutionala.

CITESTE SI: CURTEA CONSTITUTIONALA: OUG 55 din 2014 privind MIGRATIA alesilor locali este NECONSTITUTIONALA

Potrivit deciziei CCR, Parlamentul urmeaza sa reglementeze prin legea de respingere masurile necesare cu privire la efectele juridice produse pe perioada de aplicare a OUG 55/2014 pentru a le pune de acord cu decizia Curtii.

CCR a admis miercuri obiectia de neconstitutionalitate formulata de parlamentarii PNL si PDL si a constatat ca sunt neconstitutionale prevederile Legii pentru aprobarea OUG nr. 55/2014 privind migratia alesilor locali.

In cele 45 de zile in care, conform OUG 55, aleşii locali au putut schimba partidul făra a-şi pierde mandatele, multi primari ai PNL sau PDL au trecut la PSD sau UNPR, in unele judete primele doua partide ramanand fara niciun primar. Alianța Creștin-Liberală a trimis o circulară tuturor organizațiilor, în care li s-a cerut să-și evalueze pierderile. Conform unei evaluari preliminare, ACL ar fi rămas fără aproximativ 300 de primari după aplicarea OUG privind migrația aleșilor locali.

Scrisă într-un limbaj de lemn, ordonanţa creata de Liviu Dragnea nu a adus niciun argument viabil. De exemplu: „Autorităţile administraţiei publice locale întâmpină greutăţi în constituirea majorităţilor care să asigure stabilitate politică, urmare a reorganizării unor partide politice, alianţe politice sau alianţe electorale“, se arată în expunerea de motive a ordonanţei. Însă majorităţile despre care vorbeşte Liviu Dragnea nu se constituie cu greu. Ele există deja, pentru că nu există niciun consiliu local sau judeţean în ţară care să nu funcţioneze în acest moment.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22