Livia Stanciu, sefa Inaltei Curti: Unii politicieni isi doresc REVENIREA la o JUSTITIE CONTROLATA. La PRESIUNI continue exista riscul ca institutiile statului sa CEDEZE

Fara Autor | 27.02.2014

Pe aceeași temă

Presedintele ICCJ, Livia Stanciu, a declarat joi ca, oricat de puternice ar fi institutiile statului, la presiuni continue exista riscul sa nu mai reziste, precizand ca de multe ori activitatea celor implicati in actul de justitie a primit drept "recompensa" atacuri dure, relateaza Mediafax.

"Faptul ca unii politicieni isi doresc revenirea la o justitie controlata trebuie sa ne dea un semnal de alarma pentru noi toti cei care activitam in acest sistem. Institutiile statului, oricat de puternice ar fi acestea, la presiuni continue si mai ales indelungate exista riscul sa nu mai reziste, si ma refer la institutii ale statului cum este chiar Directia Nationala Anticoruptie", a afirmat Livia Stanciu, la prezentarea raportului de activitate al DNA pe 2013.

Presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) a mai spus ca fenomenul coruptiei a capatat o amploare deosebita in ultima perioada.

"Coruptia reprezinta o amenintare majora pentru democratie si trebuie sa nu uitam niciodata acest lucru. Reprezinta o negare a drepturilor omului, o incalcare a democratiei pentru echitate sociala si mai ales pentru justitie. (...) In ultima perioada, asistam la o extindere a acestui fenomen, care a devenit pentru unii un stil de viata, a devenit o mentalitate, un labirint din care cu greu sau poate din ce in ce mai greu se poate iesi", a declarat presedintele ICCJ.

Judecatoarea Livia Stanciu a precizat ca de multe ori activitatea celor implicati in actual de justitie a primit drept "recompensa" atacuri dure, "uneori extrem de dure, mai mult decat nejustificate".

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22