LIVE VIDEO Consiliul PSD. Congres in noiembrie, rezolutie privind principii de integritate. Liviu Dragnea: Ne trebuie o noua perceptie publica. Sa respingem comunismul

T.d. | 20.03.2015

Pe aceeași temă

Congresul PSD pentru alegerea unei noi conduceri va fi organizat in luna noiembrie 2015, a decis vineri, in unanimitate, Consiliul National al PSD. De asemenea, social-democratii au adoptat o rezolutie privind principii de integritate.

"Propun luna noiembrie a acestui an sa convocam congresul PSD pentru alegerea structurilor de conducere si pentru aprobarea modificarilor la statutul PSD. De asemenea, va cer sa fiti de acord ca Consiliul National sa mandateze Comitetul Executiv pentru a stabili in detaliu ordinea de zi, data exacta si locul desfasurarii congresului PSD. Va solicit tuturor organizatiilor judetene si locale ca de luna viitoare sa incepeti procedurile de alegere a structurilor de conducere la organizatiile locale si judetene", a spus presedintele executiv al partidului, Liviu Dragnea, la sedinta Consiliului National organizat vineri si sambata la Palatul Parlamentului.
 

“Sa respingem comunismul”

Esecul PSD la prezidentialele din 2014 se datoreaza, in principal, perceperii gresite a conceptului de stanga, a spus Liviu Dragnea, la Consiliul National al PSD.

Astfel, potrivit lui Dragnea, partidul este confundat deliberat cu o formatiune pro-sovietica si etichetat in mod injust drept “comunist”.

In plus, preşedintele executiv al partidului, Liviu Dragnea, a arătat că, din cauza perpetuării confuziilor din perioada comunismului, PSD continuă să întâmpine rezistenţă la alegeri în Transilvania, diaspora şi din partea persoanelor cu studii superioare, fiind perceput drept un partid anticapitalist şi al asistaţilor sociali.

El a arătat că PSD este respins şi de electoratul din mediul privat deşi adversarii politici au ruinat întreprinzători.

"Trebuie să avem o nouă percepţie în conştiinţa publică, să arătăm că nu avem nicio legătură cu regimul comunist. Trebuie să respingem categoric comunismul, să spunem tinerilor că au fost minţiţi", a spus Dragnea, potrivit Mediafax.


PSD vrea integritate

De asemenea, intr-o rezolutie adoptata vineri care contine principii de integritate, s-a decis ca membrii de partid care fac parte din Guvern sau din conducerea Parlamentului isi vor pierde functia daca sunt urmariti penal in dosare de coruptie.

Totodata, membrii de partid trimisi in judecata in cazuri de coruptie isi pierd functia din care au fost numiti cu sprijinul PSD si sunt suspendati din functia politica in care au fost alesi, potrivit Hotnews.

Potrivit documentului, membrii de partid condamnati in prima instanta pentru fapte de coruptie isi pierd automat functia din partid si sunt suspendati din calitatea de membru de partid. Cei condamnati definitiv pentru fapte de coruptie isi pierd calitatea de membru al PSD.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22