LIKUD, partidul lui Benjamin Netanyahu, CASTIGA alegerile parlamentare din Israel

P.c. | 18.03.2015

Pe aceeași temă

Partidul Likud al premierului israelian Benjamin Netanyahu a castigat 30 de mandate in urma alegerilor parlamentare de marti, clasandu-se pe primul loc, la o diferenta de sase mandate de Uniunea Sionista, arata rezultatele dupa numararea a 99 la suta din voturi, relateaza Haaretz, in editia online, relateaza Hotnews.

 

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a revendicat, marti seara, "o mare victorie" a partidului sau Likud in alegerile parlamentare anticipate din Israel, relateaza le Figaro, in pagina electronica.

 

Lista Araba Comuna s-a clasat pe locul al treilea cu 14 mandate, urmata de formatiunea laica de centru Yesh Atid cu 11 din totalul de 120 ale Parlamentului israelian (Knesset). 

Partidul de centru Kulanu a obtinut zece locuri in Parlament, partidul religios de dreapta Bayit Yehudi (Caminul Evreiesc) opt, Shas (ultrareligios) a castigat sapte mandate, formatiunea Iudaismul Unit al Torei sase, Yisrael Beiteinu sase mandate si partidul ecologist Meretz patru.

 

CITITI SI: Benjamin Netanyahu, despre negocierile legate de dosarul nuclear iranian: Un acord cu Iranul nu-l va impiedica sa obtina bombe atomice

 

Reuven Rivlin, presedintele Israelului, a declarat ca va depune eforturi in vederea formarii unui Guvern de uniune nationala.

 

Potrivit unui sondaj prezentat de postul Channel 2, partidul Likud era creditat cu 28 de locuri in Parlamentul de 120 de locuri, iar alianta politica Uniunea Sionista (centru-stanga) - condusa de liderul Partidului Muncii (stanga), Isaac Herzog, si de liderul Hatnua (centru-stanga), Tzipi Livni, - ar obtine 27 de locuri.

 

Partidul religios de dreapta Bayit Yehudi (Caminul Evreiesc) este creditat cu opt locuri, Shas (ultraortodox) cu sapte, formatiunea Iudaismul Unit al Torei ar urma sa aiba sase membri in Knesset, iar Meretz (ecologist, stanga), cinci.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22