Lideri Syriza ar fi intrat in panica si il implora pe Tsipras sa accepte macar un acord intermediar

M. B. | 30.06.2015

Pe aceeași temă

Guvernul de la Atena se gândește să reia negocierile în această seară, scrie presa elenă. Mai mult, Newsit.gr, citată de Guardian, spune că au loc numeroase întâlniri pentru a se găsi o soluție de ieșire de impas, înainte de expirareaîn această noapte a bailoutului și totodată a termenului pentru returnarea către FMI a 1,55 de miliarde de euro.

 

Potrivit sursei, câțiva membri Syriza l-ar fi implorat pe Tsipras să accepte oferta de ultimă oră făcută de creditori.

 

Potrivit informațiilor deținute de acest site, este orgnizat un pla pentru a se ajunge la un acord înainte de miezul nopții, cu condiția ca FMI să nu fie parte a acestei înțelegeri.

 

Pentru a evita falimentul, lideri Syriza presează măcar pentru semnarea unui acord intermediar.

 

Cotidianul Kathimerini scrie, de asemenea, că subalternii lui Tsipras au transmis Bruxellesului că se analizează ultima propunere a lui Jean Claude Juncker, trimisă luni seara și care conține câteva concesii minore, printre care și eliminarea condiției ca TVA din turism să fie de 23%, cea mai mare cotă în sistemul elen al impozitării taxei pe valoare adăugată.

 

Situația s-a schimbat după ce liderii europeni s-au dovedit inflexibili fiindcă și marți a apărut și acceptarea din partea BCE a posibilității, până acum teoretice, a ieșirii Greciei din zona euro.

 

Într-un interviu acordat Les Echo, Benoit Coeure , membru al boardului BCE, a declarat că un Grexit este posibil, chiar dacă nu asta este ceea ce și-a dorit Banca sau alte instituții europene.

 

Situația devine tot mai periculoasă pentru Grecia. Guvernul Tsipras a declarat că nu vrea ieșirea din zona euro și se baza pe teama UE în fața unei astfel de posibilități, dar piețele nu s-au panicat, ceea ce nu-l ajută pe Tsipras să obțină concesii excluse din discuție până acum.

 

CITITI SI: VIDEO Grecia, in CRIZA: Bancile vor fi INCHISE pana pe 7 iulie, grecii pot retrage doar 60 de euro pe zi. Atena: Proteste impotriva UE si FM

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22