Lectii MORBIDE in manualele pentru clasa I: Baba batu bietul baiat bolnav. Maria ia o lama noua. Acum are o rana mare

P.c. | 17.09.2014

Pe aceeași temă

Manualul auxiliar "Sa dezlegam tainele abecedarului", aparut la editura Carminis, care o are ca autoare pe Carmen Iordachescu, a intrat in atentia presei prin morbiditatea pe care o contine. Aceste lectii vor fi prezentate unor copii de 6-7 ani, fiind destinate elevilor de clasa I, relateaza ziare.com

 

Desi promite "invatarea temeinica a scrisului si a cititului", cartea contine exercitii total nepotrivite pentru elevi, in care sunt intalnite expresii precum "Maria ia o lama noua" sau "Baba batu bietul baiat bolnav".


Astfel, copiii din clasele primare sunt pusi in fata urmatorului text:

"O lama noua

Maria ia o lama noua.
-Maria, arunca lama!
-Nu, Ileana, e lama mea!
Acum Maria are o rana mare."

 

CITITI SI: Victor PONTA: Daca intr-o SAPTAMANA nu se rezolva problema contestatiilor depuse de edituri ELEVII vor invata din MANUALELE VECHI

 

Cu toate acestea, potrivit site-ului editurii Carminis, "cartea isi propune, pe baza metodei fonetice, analitico-sintetica, invatarea temeinica a scrisului si a cititului printr-o varietate de exercitii, prin gradarea dificultatilor si antrenarea elevilor intr-o activitate de comunicare in care este solicitata mult gandirea constructiva".

 

Totusi, manualele auxiliare par a fi o gluma pentru moment, in conditiile in care elevii de clasa I si clasa a II-a inca nu au primit manualele digitale promise de Guvern si ar putea invata intregul an scolar din manuale vechi.
 

Premierul Victor Ponta a precizat ca asteapta pana saptamana viitoare gasirea unei solutii, mentionand doua variante: ori se rezolva contestatiile depuse de edituri si elevii primesc manuale digitale, ori acestia vor invata pana la sfasitul anului scolar din manualele vechi.


Victor Ponta a subliniat ca i se pare "inacceptabil" ca elevii sa nu aiba manuale nici peste doua saptamani, acuzand ca scandalul de la inceputul anului scolar "a fost folosit politic". 

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22