La doua zile de la plecarea in marsul de refacere a drumului parcurs de Armata Rosie prin Europa, motociclistii rusi apropiati ai lui Putin au fost opriti la granita cu Polonia

T.d. | 27.04.2015

Pe aceeași temă

La doua zile de la plecarea din Moscova, intr-o incercare de refacere a drumului parcurs de Armata Rosie prin Europa in cel de-al Doilea Razboi Mondial, gruparea “Lupii Noptii” formata din motociclisti prieteni ai lui Vladimir Putin a fost intoarsa de la granita dintre Belarus si Polonia.

Initiativa prin care “Lupii Noptii” au vrut sa refaca drumul parcurs de Armata Rosie prin Europa, in cel de-al Doilea Razboi Mondial, a fost criticata de Varsovia; de altfel, polonezii le-au interzis accesul pe teritoriul tarii lor. “Lupii Noptii” sunt acuzati ca s-ar fi implicat in anexarea Peninsulei Crimeea de catre Federatia Rusa.

Intentia grupului autodenumit „Lupii Noptii” a fost de a organiza un nou Mars al Victoriei, la 70 de ani de la finalul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Insa, locul coloanelor de soldati si al blindatelor rusesti a fost luat de zeci de motociclisti.

Grupul va fi mult mai mare. Nu vor fi doar acesti zeci de oameni, multi altii ni se vor alatura pe drum. 30.000 de motociclisti polonezi si-au exprimat solidaritatea cu initiativa noastra”, a spus liderul clubului, Alexander Zaldostanov, potrivit Digi24.

Totusi, actiunea nu a fost bine primita in Polonia, autoritatile caracterizand intentia motociclistilor rusi de a traversa tara drept o provocare, in contextul in care ultranationalistii rusi sunt acuzati de implicare in anexarea Peninsulei Crimeea, in 2014.

Intitulata “Catre Berlin!” – trimitere la strigatul de lupta al Armatei Rosii –, calatoria  ar fi trebuit sa se desfasoare pe un traseu de sase mii de kilometric, prin Belarus, Polonia, Cehia si Austria. Punctul final al calatoriei era capitala germana berlin, in 9 mai, ziua in care Moscova sarbatoreste victoria impotriva Germaniei naziste.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22