La Curte

Tia Serbanescu 21.08.2012

De același autor

Azi CCR ar urma să decidă asupra referendumului – la aproape o lună după ce acesta a avut un rezultat clar (46% din 18 mil. alegători) adică o invalidare care s-a văzut ca atare în toată lumea. Chiar și la Moscova. Problema e că la noi orice lucru evident devine nesigur dacă încape pe mâna unor persoane îndoielnice. Așa încât CCR a trimis adrese guvernului cerând diverse clarificări iar de atunci  încoace guvernul Ponta se chinuie să modifice cvorumul pentru a schimba și rezultatul.

Cel mai cinstit guvern, adică „grupul infracțional organizat” (cum i-au zis ei înșiși) a inventariat sufletele celor plecați în străinătate (2 mil.) sau în Ceruri (în Gorj au pierit 40.000 de oameni în zece zile de molima USL) după care și-au dat seama că e mai simplu să le omori actele. Potrivit ministrului Stroe „situația va fi răsturnată la CCR” de cei cu actele expirate. Ei, și? Asta implică amenzi dar nu scoaterea de pe liste. Dl. Stroe e mai expirat ca ele: listele trebuiau actualizate înainte de referendum și nu după. Acum sunt bune doar pentru alegerile viitoare. Puciliștii au însă ordin să facă orice – moarte de om, moarte de lege, moarte de buletin, moarte de țară -, numai să nu plece Crin de la Cotroceni. Pur și simplu Antonescu nu vrea să mai plece din Palatul pe care-l ocupă abuziv.

Cum să plece? De-asta a rămas el repetent la Facultate? De-asta a chiulit o viață-ntreagă? De-asta a pretins el c-a fost la revoluție în Tulcea? De-asta n-a mai citit nicio carte, după cum a mărturisit? Poate a jucat cărți, dar atât. Adică după ce-a ratat tot ce se putea rata, să rateze și președinția? Ponta barem a copiat câteva cărți, ceea ce-l face suspect pentru Antonescu: acesta l-a făcut „timid” și șovăielnic după ce premierul a declarat în două ziare occidentale că „e pregătit că coabiteze cu Băsescu”. Ceea ce înseamnă că va face exact pe dos. Așa are el limba bifurcată. Asta nu exclude faptul ca în ultima lună Ponta să-și fi dat seama că o coabitare cu Crin e un chin. Dar deocamdată își vor purta sâmbetele împreună. Sunt complici – și când faci atâtea nelegiuiri împreună, te simți legat de defectele celuilalt și chiar te bazezi pe ele. Antonescu știe că poate conta pe cinismul lui Ponta, iar premierul știe că poate conta pe vanitatea lui Crin. De aceea nu se vor despărți prea curând – chiar dacă, vorba poetului, vor rămâne singuri pe lume, căci nimeni nu se va mai uita la ei. Dar se vor avea unul pe altul: ura de țară care-i unește e mai presus de sila care-i desparte.

Articol publicat si pe site-ul curentul.ro.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22