Klaus Iohannis s-a intalnit cu primarul Chisinaului: Romania va fi alaturi de R. Moldova in parcursul sau european

T.d. | 26.11.2014

Pe aceeași temă

Klaus Iohannis s-a intalnit, miercuri, la Bucuresti, cu primarul Chisinaului, Dorin Chirtoaca. Situatia din Republica Moldova din ultimii cinci ani de guvernare pro-europeana, perspectivele acesteia in anii urmatori, relatia dintre cele doua state, precum si vizita pe care Klaus Iohannis urmeaza sa o efectueze la Chisinau au fost cateva din subiectele aflate pe agenda intalnirii, potrivit Ziare.com.

Potrivit unui comunicat transmis de PNL, Dorin Chirtoaca l-a felicitat pe Klaus Iohannis pentru victoria in alegerile prezidentiale si i-a transmis "sa mearga lucrurile ceas si la Cotroceni, asa cum au mers si merg la Sibiu".

El considera ca, odata cu alegerile prezidentiale, Romania a aratat ca "poate fi mai rationala, ca poate alege cu mintea si cu sufletul impreuna, respectiv ca mai putin poate fi indusa in eroare".

"Este vorba despre o schimbare de mentalitate, un vot de protest impotriva clasei politice corupte, dar si o raspundere majora in ceea ce priveste consolidarea statului de drept, asigurarea independentei justitiei, a unei economiei libere, reasezarea si modernizarea Romaniei in devenirea sa europeana", a subliniat Dorin Chirtoaca.

Primarul Chisinaului a remarcat si ca "in Republica Moldova avem aceeasi situatie si aceleasi asteptari, evident cu intarzierea de rigoare".

La randul sau, Klaus Iohannis a subliniat ca relatia dintre Romania si Republica Moldova este o relatie speciala, unica in Europa, care este si va fi prioritara pentru Romania.

"Romania este si va fi alaturi de Republica Moldova in parcursul sau european. Romania isi doreste ca cetatenii Republicii Moldova sa poata deosebi mai bine diferentele dintre Uniunea Europeana si cea vamala si sa se poata bucura cat mai curand de beneficiile pe care le aduce Europa pentru omul de rand, pentru omul simplu", a mentionat presedintele ales al Romaniei.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22