Klaus IOHANNIS: Nu exista o clasa politica de REZERVA.Trebuie reformate partidele

P.c. | 19.12.2014

Pe aceeași temă

Klaus Iohannis, presedintele ales al Romaniei, a declarat, vineri, la intalnirea cu organizatia de femei a noului PNL, ca e nevoie de o reforma a partidelor din Romania deoarece nu exista o clasa politica de rezerva care sa o inlocuiasca pe cea actuala. Iohannis considera ca un prim pas in directia acestei reforme ar putea fi realizat printr-o conexiune mai profunda intre alegator si politician, relateaza ziare.com

 

"Votul din 2 si 16 noiembrie a aratat ca oamenii asteapta altfel de politica. Dar o altfel de politica poate fi facuta numai de altfel de partide. Noi nu putem sa trimitem clasa politica acasa si sa o scoatem din sertar pe cea de rezerva, fiindca nu exista asa ceva. Dar putem sa facem un lucru foarte bun si simplu: sa reformam partidele in asa fel incat sa functioneze mai bine, mai transparent, mai aproape de cetatean", a spus Iohannis.

 

El a spus ca politicianul este cel care are viziunea, nu alegatorul, si a insistat asupra faptului ca intre politician si alegator sa existe o conexiune mult mai profunda, transparenta si empatica decat pana in prezent.

 

CITITI SI: Klaus Iohannis, despre noul PNL: Un progres uimitor, dar si un nivel de asteptare foarte mare

 

"Asta nu inseamna ca trebuie sa facem numai ce ne cer oamenii concret. Alegatorul nu vine cu viziune. Cu viziune vine polticianul. Dar conexiunea intre politician si alegator trebuie sa fie mult mai profunda, mult mai transparenta, mult mai empatica si atunci va asigur ca veti avea, dumneavoastra, doamnele, impreuna cu PNL, un succes foarte mare", a spus Iohannis.

 

El a precizat ca votul de la alegerile prezidentiale mai arata, pe de alta parte, si faptul ca cetateanul are un foarte ridicat nivel de asteptare cu privire la politician.

 

"Pe de cealalata parte, (votul - n.red.) arata ceva ce trebuie sa aprinda un semnal de alarma al oricarui poltiician: arata un nivel de asteptare farte mare. Si atunci trebuie sa devenim atat de buni incat satisfacem acest nivel de asteptare", a mai spus Iohannis. 

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22