Klaus Iohannis: Nu exista nicio stare de incompatibilitate in privinta mea

T.d. | 30.09.2014

Pe aceeași temă

Prezidentiabilul ACL, Klaus Iohannis, a declarat ca decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie privind dosarul sau de incompatibilitate este normala. Iohannis a mai subliniat ca, in acest moment, nu exista nicio stare de incompatibilitate in privinta sa, candidatura sa fiind ferma si definitiva, potrivit Romania Libera.

Klaus Iohannis menţionează că în acest moment nu există nicio stare de incompatibilitate în ceea ce îl privește şi că singura hotărâre a unei instanțe referitoare la această speță este cea a Curții de Apel Alba, conform căreia raportul ANI a fost invalidat.

"Tocmai din acest motiv am toată încrederea că oricare altă instanță de judecată s-ar pronunța în acest caz, soluția va rămâne neschimbată", adaugă el.

"Din respect pentru români, mi-aș fi dorit totuși ca această speță să fi fost lămurită definitiv înainte de debutul campaniei pentru prezidențiale pentru a nu putea fi folosită de către contracandidații mei ca temă de atac, în lipsă de alte argumente. Vreau o confruntare electorală bazată pe proiecte, pe programe concrete și nu o bătălie viciată de subiecte false, irelevante pentru cetățeni", subliniază Iohannis.

El arată totodată că este la dispoziția justiției pentru că nu are nimic de ascuns și nu se teme de nimic. "Sunt nevinovat, am câștigat în prima instanță, la Curtea de Apel Alba, și nu am niciun motiv să cred că Înalta Curte de Casație și Justiție va da un alt verdict", mai spune Klaus Iohannis.

În septembrie 2013, Klaus Iohannis a câştigat procesul intentat de ANI, după ce Curtea de Apel Alba-Iulia a admis contestaţia acestuia la raportul de evaluare prin care ANI constata că se află în incompatibilitate şi a dispus anularea raportului de evaluare. Decizia a fost contestată de ANI la instanţa supremă.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22