Klaus IOHANNIS, la ALBA IULIA: Avem nevoie de o redescoperire a INCREDERII. Romania trebuie sa aiba OBIECTIVE NATIONALE legate de locul sau in EUROPA si in LUME

P.c. | 01.12.2014

Pe aceeași temă

Klaus Iohannis, presedintele ales al Romaniei, a declarat luni, intr-un discurs sustinut la Alba Iulia cu ocazia Zilei Nationale, ca Romania are nevoie de o redescoperire a increderii si de asumarea unor obiective nationale legate atat de dezvoltarea tarii cat si de locul Romaniei in UE si in lume, relateaza Hotnews.


"Ca presedinte al Romaniei, imi propun sa redescoperim impreuna ideea de unitate nationala. (...) Inseamna asumarea unor obiective nationale, inseamna actiunea comuna in atingerea lor si inseamna refacerea increderii.

 

Ziua de astazi este cel mai bun prilej pentru a vedea care sunt marile noastre restante", a declarat Klaus Iohannis la Alba Iulia.
 

Potrivit noului presedinte, "in perspectiva aniversarii a 100 de ani de la Marea Unire, Romania trebuie sa aiba obiective nationale, obiective natioanle legate de locul ei in Europa si in lume, obiective nationale legate de propria sa dezvoltare, de reducerea decalajelor intre regiuni, de conectarea la Europa prin infrastructura, obective nationale legate de educatie, obiective nationale legate de refomarea institutiilor publice care servesc cetatenii".
 

CITITI SI: Parada militara de 1 Decembrie: Traian BASESCU, in Piata Constitutiei, Klaus IOHANNIS, la Alba Iulia

 

Klaus Iohannis a mai aratat ca "aniversarea a 100 de ani ne va gasi nu doar cu asemenea obiective asumate ci si cu etape deja parcurse in atingerea lor. Pentru asta e nevoie, inainte de toate, de inca un lucru: redescoperiea increderii.

 

Suspiciunea permanenta, indoiala, teama, nesiguranta ne-au indepartat unii de altii mai ales in ultimii ani, ne-au facut sa vedem adversari unde am fi putut vedea parteneri, ne-au facut sa stam deoparte acolo unde puteam fi implicati, ne-au facut sa fim rezervati acolo unde puteam construi, ne-au facut sa lucram singuri, acolo unde puteam lucra in echipa. (...) Fara redescoperirea si reconstructia increderii, vom repeta la nesfarsit aceleasi experiente".

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22