Klaus Iohannis, dupa summitul european dedicat relatiei UE cu Rusia: Sustin nevoia mentinerii unui dialog cu Rusia. sanctiunile economice trebuie mentinute atat timp cat suveranitatea Ucrainei este amenintata

P.c. | 19.12.2014

Pe aceeași temă

Klaus Iohannis, presedintele ales al Romaniei, a afirmat ca sustine nevoia existentei unui dialog cu Rusia dar considera ca sanctiunile internationale trebuie mentinute, atat timp cat suveranitatea Ucrainei este pusa in pericol. Declaratiile lui Iohannis au fost facute dupa summitul european dedicat relatiei UE cu Moscova, summit care a avut loc la Bruxelles, relateaza Hotnews.
 
 
"Sustin, alaturi de sefii de stat europeni, nevoia mentinerii unui dialog cu Federatia Rusa. In acelasi timp, sanctiunile economice impotriva statului rus trebuie la randul lor mentinute atat timp cat suveranitatea Ucrainei este amenintata", spune Klaus Iohannis, citat intr-un comunicat al PNL.
 
 
Acesta subliniaza ca o politica externa coerenta a statelor membre UE este "fundamentala" si considera ca "folosirea instrumentelor de natura economica este o realitate a relatiilor internationale". 
 
 
 
 
In acest context, Klaus Iohannis saluta decizia luata in aceasta saptamana de Parlamentul European de a spori volumul importurilor de fructe fara taxe din Republica Moldova in Uniunea Europeana, apreciind ca "embargoul impus statului moldovean de Federatia Rusa este contracarat de solidaritatea cetatenilor europeni".
 
 
Presedintele Traian Basescu a declarat joi, inainte de plecarea la Consiliul European, ca se impune cresterea nivelului de sanctiuni impotriva Rusiei, avand in vedere ca situatia din estul Ucrainei risca sa devina o situatie gen Transnistria.
 
TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22