Klaus Iohannis: DNA recredibilizeaza clasa politica. E necesara mai putina TELEJUSTITIE

T.d. | 20.02.2015

Pe aceeași temă

Klaus Iohannis crede ca activitatea Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) ajuta la “credibilizarea clasei politice”. Intr-un interviu acordat joi seara Digi 24, presedintele Romaniei a subliniat ca vede in aceste actiuni “o faza foarte urata”, dar necesara “pentru innoirea clasei politice”

Seful statului s-a pronuntat public, din nou, impotriva asa numitei “telejustitii”.

Vorbind despre cazul Elena Udrea, Iohannis a spus: “Mi se pare ca unele aspecte pot fi atenuate. Sa vedem mai putin zornait de catuse si sa aflam prin comunicate seci ce s-a intamplat. E nevoie de schimbare in legislatie si procedura, si e nevoie de vointa din partea celor care se ocupa de aceste chestiuni. Nu am nici un indiciu ca ar fi scurgeri ilegale de informatii. Dar e nevoie de o imbunatatire inclusiv a respectului de sine la toti cei care vin in contact cu astfel de cauze, si unii poate ajung la concluzia sa nu dea dosarul jurnalistilor la 5 minute dupa ce il primesc”.

Seful statului s-a referit si la recentul caz de coruptie in care este implicat cumnatul premierului Victor Ponta. Intrebat daca ar trebui ca seful Executivului sa demisioneze, Iohannis s-a abtinut de la un raspuns clar, subliniind unele nuante, totusi.

Deocamdata sintem foarte la inceputul acestor verificari si prefer sa nu ma pronunt. Dar daca se prelungeste aceasta faza, se va pune tot mai mult in spatiul public aceasta intrebare”, considera liderul de la Palatul Cotroceni.

Iohannis i-a raspuns si presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, care a vorbit in cazul votului asupra imunitatii lui Varujan Vosganian despre “transformarea Romaniei intr-o republica a procurorilor”.

Evaluare fundamental eronata. Sintem o democratie a institutiilor democratice, dar s-au cam adunat multe cazuri care trebuie rezolvate”, a declarat Iohannis.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22