Klaus Iohannis, despre situatia de la ICR: Se schimba conducerea pe sest. Institutul trebuie scos din zona trocurilor politice

T.d. | 28.04.2015

Pe aceeași temă

La Institutul Cultural Roman (ICR) conducerea este schimbata “pe sest”, a declarat presedintele Klaus Iohannis. Prezent marti la Roma in cadrul unei intalniri cu studentii din Italia, seful statului s-a aratat ingrijorat de situatia de la ICR, aratand ca aceasta institutie trebuie sa iasa din zona trocurilor politice.

Potrivit lui Iohannis, ICR reprezinta o institutie care tine de diplomatia publica, o institutie create pentru a aduce plus valoare imaginii Romaniei in lume. La ICR este nevoie de “oameni daruiti si cu proiecte bine gandite, indraznete si vizibile”, a spus presedintele, potrivit Mediafax.

Din acest motiv, ceea ce se intampla in aceste zile la ICR, unde tocmai se schimba pe sest conducerea, ma ingrijoreaza. Eu cred ca ar fi nevoie de o dezbatere publica pentru a reusi, impreuna, sa vedem ce dorim de fapt de la ICR, cum vrem sa retructuram institutul, s ail facem performant in sensul mentionat. E nevoie de profesionisti, de oameni care stiu cum se construieste un proiect cultural, ce inseamna managementul cultural in sec. XXI”, a argumentat seful statului.

Iohannis a subliniat nevoia de a scoate “ICR din zona trocurilor politice si sa il introducem in zona diplomatiei politice”.

Plenul Senatului l-a votat, marti, pe Radu Boroianu pentru sefia Institutului Cultural Roman.

Votul a inregistrat 64 “pentru” si 49 “impotriva”, iar Boroianu – sustinut de PSD – l-a devansat pe Iulian Tanase, propunerea PNL pentru ICR. Votul a fost secret, cu buletine de vot. 117 senatori au votat, din cei 168 prezenti in plen, iar patru buletine de vot au fost anulate.

Votul a avut loc dupa ce Lilian Zamfiroiu a decis sa demisioneze de la sefia ICR. El ar urma sa fie numit ambasador la Vatican, potrivit unor surse.
 

PNL acuza un troc politic la ICR

Demisia directorului Institutului Cultural Roman (ICR) este parte a trocului politic dintre premierul Ponta si presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat luni co-presedintele PNL, Alina Gorghiu.

Gorghiu a spus ca liberalii vor veni randul lor cu o propunere, incercand sa gaseasca o persoana care sa nu fie membru de partid.

"(...) astazi am luat decizia, in sedinta de fuziune, sa facem un demers pe care noi l-am facut si atunci cand s-a pus problema votului la Curtea Constitutionala a Romaniei pentru postul vacant in cadrul CCR. Dupa cum stiti, cel care era din partea PSD director al ICR si-a inaintat demisia, acesta fiind o alta parte a trocului politic dintre Tariceanu si Ponta. Adica dl director PSD de la ICR isi da demisia, Tariceanu il ajuta pe Ponta cu cazul Sova, si uite, ce surpriza! Domnul Boroianu din partea d-lui Tariceanu este propus director la Institutul Cultural Roman. Vedeti inca un exemplu prin care PSD ne arata dispretul fata de o institutie importanta si propune un om politic doar ca sa-i multumeasca d-lui Tariceanu pentru servilismul de care a dat dovada in indeplinirea obiectivelor stabilite de PSD", a declarat Gorghiu, intr-o conferinta de presa sustinuta luni.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22