Klaus Iohannis, despre lupta anticoruptie: Foarte intensa. Scoate la suprafata tot ce e mai urat in politica. Ce spune presedintele despre Schengen si MCV

T.d. | 31.03.2015

Pe aceeași temă

Presedintele tarii sustine ca lupta anticoruptie este estentiala pentru refacerea tarii. Potrivit lui Klaus Iohannis, tara se afla intr-o faza “foarte intensa” si “foarte urata” de combatare a coruptiei.

Consider ca e un lucru bun, vedem si dvs si eu aproape zilnic noi si noi politicieni acuzati de diferite lucruri, ceea ce ne duce cu gandul la o intrebare: cum de au stat atatia ani in spatiul public si nu a venit nimeni sa verifice aceste chestiuni? Bine ca se intampla si acum in ceasul al 12-lea”, a argumentat presedintele, intr-o conferinta de presa la Palatul Cotroceni.

Aceasta faza intensa de lupta e urata, e foarte urata, iese la suprafata tot ce a fost si este mai rau si mai urat in poltica, dar va asigura ca fara aceasta faza nu putem sa ne facem bine”, a continuat seful statului.
 

Schengen

In ceea ce priveste problematica aderarii Bucurestiului la spatiul Schengen, Iohannis a confirmat dezideratul tarii in acest sens si a vorbit despre un “optimism moderat”.

Acest deziderat si l-a stabilit Romania de mai multa vreme, doar ca nu s-a realizat. Am discutat aceste chestiuni cu liderii importanti pe care i-am intalnit si pot sa spun ca am un optimism moderat”, a declarat liderul de la Palatul Cotroceni.

CITESTE SI: Parlamentul, criticat de Palatul Cotroceni. Klaus Iohannis: Fiecare episod in care Justitia e blocata, un pas inapoi in recastigarea increderii publice. In final, Constitutia va prevala

Potrivit lui Iohannis, “exista sanse, insa nu certitudini, ca in viitorul apropiat acest chestiuni se pot rezolva, insa ultimele evolutii din Parlament in care anumite solicitari au fost respinse nu ne ajuta absolut deloc”.
 

MCV

Legat de Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV), Klaus Iohannis si-a afirmat sustinerea pentru ridicarea procedurii.

Sustin in continuare ridicarea MCV, am discutat aceste lucruri si la Bruxelles exista deja la personalitati relevante convingerea ca MCV trebuie sa se finalizeze in acest mandat al CE”, a spus presedintele, aratand ca acest lucrul “se va realiza gradual si sunt destul de optimis in aceasta privinta”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22