Klaus Iohannis, despre datele prezentate de INS: O asemenea raportare am vazut in ’89. Ramanem cu o raportare optimista si o realitate pesimista

T.d. | 14.11.2014

Pe aceeași temă

Datele prezentate vineri de Institutul National de Statistica (INS) reprezinta o raportare ca in 1989, considera candidatul ACL la prezidentiale, Klaus Iohannis. Acesta mai arata ca, si in cazul in care este reala, aceasta crestere va fi anulata anul viitor de cresterile de taxe si impozite si ca la romani “nu a ajuns nimic din aceasta crestere”, potrivit Hotnews.

O raportare de acest tip cred ca am vazut-o undeva in decembrie 1989 cu cineva venind turuind date la sfarsit de cincinal. Foarte, foarte subtire aceasta raportare. Lipsesc cu desavarsire datele structurale si toate datele care fundamenteaza aceasta raportare de astazi”, afirma Iohannis.

Presedintele PNL mai arata ca, in ciuda acestor date optimite, “vom ramane cu o realitate pesimista”.

Din pacate vom ramane cu o raportare optimista si cu o realitate pesimista. Sunt prea putine date ca sa am incredere. O raportare INS de acest tip trebuie sa vina cu toate datele de acest tip, trebuie sa vina cu toate datele suport”.

Iohannis spune ca nu se poate bucura pentru romani, “pentru ca am discutat cu ei si la ei nu a ajuns nimic din aceasta crestere”.

Chiar de-ar fi crestere, va fi mancata de cresterea de impozite si taxe”, atrage atentia Klaus Iohannis.

Co-presedintele ACL a continuat si a aratat ca: “Guvernul Ponta ne pregateste noua romanilor surprize din cele mai neplacute. In 2015 si 2016 vor creste impozitele si taxele”.

“Decat sa fiu marlan, mai bine pierd”, a conchis Iohannis.

Institutul National de Statistica (INS) a anuntat, vineri, o crestere economica de 1,9% in trimestrul al treilea din 2014. Potrivit cifrelor prezentate de INS, pe primele noua luni ale anului 2014, Produsul Intern Brut (PIB) a crescut, comparativ cu acelasi interval al anului 2013, cu 2,8%, pe seria bruta si cu 3,1% pe seria ajustata sezonier. Potrivit INS, cele mai importante cresteri vin din industrie, comertul cu amanuntul si din comunicatii.

CITESTE SI:

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22