Klaus Iohannis, despre atititudinea sa fata de blocarea Justitiei in Parlament: Nu poti rezolva un ABUZ prin alt abuz. S-a mai incercat si a iesit un razboi al tuturor impotriva tuturor

P.c. | 01.04.2015

Pe aceeași temă

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, a explicat pe contul sau de Facebook,  atitudinea pe care a avut-o in raport cu respingerea de catre Parlament a unor solicitari ale DNA. Iohannis a transmis ca un abuz nu se poate rezolva"prin alt abuz" si ca va incerca sa nu repete greselile trecutului.


"Inteleg si impartasesc supararea oamenilor care s-au saturat sa vada ca multi dintre cei alesi sa-i reprezinte in Parlament au uitat in slujba cui sunt si le sfideaza asteptarile. Inteleg si dorinta unora de actiuni rapide si radicale pe termen scurt.

In
 democratie insa nu poti rezolva un abuz prin alt abuz, nu poti opri un conflict printr-unul si mai mare si nu poti schimba comportamente cu forta. S-au mai incercat aceste lucruri in Romania ultimilor ani, de catre toate partile. Stim cu totii ce-a iesit, un razboi al tuturor impotriva tuturor.

Cine nu invata din lectiile istoriei e condamnat sa repete trecutul si nu poate construi un alt viitor. Eu nu am de gand sa-l repet",
a scris Klaus Iohannis.

 

CITITI SI: Presedintele Klaus Iohannis: Nu am de gand sa preiau rolul Opozitiei, ma rezum la rolul de presedinte. Voi urmari cu atentie solutia legislativa privind votul din Diaspora

 


Parlamentul este o dezamagire

 

Iohannis a declarat, marti seara, ca Parlamentul este "o dezamagire", iar "fiecare episod in care Justitia e blocata inseamna un pas inapoi".
 

"Cea mai mare nemultumire a mea si cea mai mare restanta ramane modul in care Parlamentul continua sa trateze cererile Justitiei. Fiecare episod in care Justitia e blocata inseamna un pas inapoi in recastigarea increderii publice (...) Despre politicienii suspectati de coruptie si fuga de Justitie exista o proba pe care, daca nu o treci, nimeni nu te poate ajuta - integritatea personala", a declarat Iohannis, citat de ziare.com

 

Iohannis considera ca politicienii care gresesc trebuie sa demisioneze."In politica, daca ai gresit grav, demisionezi. Asa cum a aratat votul din noiembrie, oamenii asteapta de la cei alesi o alta conduita. (...) Electoratul va evalua si sanctiona aceste lucruri la vot", a adaugat Iohannis.


Acuzatiile lui Iohannis la adresa Parlamentului vin dupa ce senatorii Varujan Vosganian (PNL) si Dan Sova (PSD) au scapat de urmarire penala, respectiv arestare preventiva, prin votul colegilor lor.

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22