Klaus Iohannis, bilant la 100 de zile de mandat: Cu banii RECUPERATI de stat in cazul actelor de CORUPTIE se pot construi scoli si spitale

P.c. | 31.03.2015

Pe aceeași temă

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, a postat, pe contul sau de Facebook, un bilant al mandatul sau prezidential, la 100 de zile de cand a fost investit in functia de presedinte al Romaniei, relateaza ziare.com


"Azi se implinesc 100 de zile de cand sunt presedintele Romaniei. Aceasta perioada este un prim pas catre Romania pe care o construim impreuna", a scris pe Facebook Klaus Iohannis, unde seful statului a postat si un videoclip care contine activitatile si realizarile sale in primele 100 de zile de mandat.

"La investitura, mi-am asumat cele trei responsabilitati constitutionale de presedinte al Romaniei: apararea nationala, securitatea tarii si politica externa", sustine presedintele.

 


 

Klaus Iohannis, in Parlament, la investirea in functia de presedinte al Romaniei

 

Ca presedinte al Romaniei, Iohannis a confirmat angajamentul Romaniei fata de partenerii sai externi: "Intr-o perioada de ingrijorarea la granita de est a UE si NATO, semnarea acordului politic privind cresterea finantarii pentru aparare contribuie la securitatea tarii noastre. In fata amenintarilor din regiune, consolidam Parteneriatul Strategic cu SUA in domeniile politic, militar, de securitate, cat si economic.

 

CITITI SI: Sondaj CSCI: Presedintele Iohannis beneficiaza de cea mai mare cota de incredere. 59% dintre respondenti cred ca Romania se indreapta intr-o directie buna


Vizita mea la sediul NATO a confirmat angajamentul Romaniei fata de partenerii nord-atlantici si intarirea flancului estic. Militarii pe care i-am vizitat la Cincu participa alaturi de aliati in misiuni dificile si riscante in strainatate. Sunt recunoscuti pentru curajul si profesionalismul de care dau dovada", potrivit mesajului presedintelui.

 

Klaus Iohannis precizeaza ca a intrarea tarii noastre in spatiul Schengen: "La toate intalnirile cu liderii UE sustin intrarea Romaniei in spatiul Schengen pentru ca nu accept o UE cu doua viteze. Avem dreptul la prosperitate ca oricare stat al UE", a aratat seful statului.
 

Iohannis a mentionat de asemenea cele trei mari prioritati pe care le-a discutat cu Parlamentul: "legea finantarii partidelor politice si a campaniiilor electorale, legea votului prin corespondenta si simplificare procedurilor de ridicare a imunitatii parlamentare".

 

Cu banii recuperati de la corupti se pot construi scoli si spitale
 

Iohannis a subliniat faptul ca a cerut o recuperare obligatorie a banilor pierduti de Romania in urma unor acte de coruptie: "La bilantul DNA, am atras atentia ca recuperarea banilor pierduti de stat in urma actelor de coruptie este obligatorie, nu optionala. Cu acesti bani, se pot construi scoli si spitale. Numai o reforma profunda a clasei politice ne poate asigura ca nu vom mai repeta niciodata trecutul asa cum il descriu dosarele fostei Securitati", a continuat Klaus Iohannis.


Presedintele sustine ca "despartirea de trecut inseamna o investitie in viitor"."In tara noastra se construieste cel mai puternic laser din Europa. Laserul de la Magurele va contribui, printre altele, la tratarea unor boli incurabile si cercetari care pot salva vietile multor oameni.Cand i-am vizitat pe copiii bolnavi de cancer de la Spitalul Fundeni, am inteles ce inseamna cu adevarat sa nu te dai batut in fata suferintei", a precizat seful de stat.

 

Klaus Iohannis este de parere ca politica externa se face pentru cetateni si in interesul lor, amintind mesajele pe care le-a transmis la Paris, Berlin, Varsovia si Kiev: "La Paris, i-am invitat pe investitorii francezi sa vina in Romania cu incredere. In Germania, am spus ca romanii care muncesc acolo sunt o pierdere pentru Romania si un castig pentru Germania. Vom construi o Romanie in care cei plecati se vor intoarce acasa.

La Varsovia, am stabilit cu presedintele Komorowski o relatie noua intre administratiile noastre si o colaborare stransa in domeniul securitatii nationale. La Kiev, l-am asigurat pe presedintele Ucraine ca Romania militeaza pentru o rezolvare diplomatica a tensiunilor cu Rusia", a relatat Iohannis.


In final, Iohannis a spus ca "Romania sustine parcursul european al Republicii Moldova si eforturile de reforma de la Chisinau".
 

"Patriotismul, spiritul civic, constiinta libertatii si a puterii de a decide prin vot ma leaga de toti romaniii de acasa si din strainatate. Suntem o natiune puternica si curajoasa, cu aspiratii pe care am privilegiul sa le reprezint si datoria sa le implinesc", se incheie bilantul lui Klaus Iohannis.

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22