Kelemen Hunor (UDMR): Prevederi din actuala Constitutie interzic generatiilor viitoare sa se gandeasca la viitorul Romaniei

T.d. | 22.10.2014

Pe aceeași temă

Kelemen Hunor, liderul UDMR, pledeaza pentru un nou proiect de Constitutie. Hunor considera ca actuala Lege Fundamentala are prevederi care interzic generatiilor viitoare sa se gandeasca la viitorul Romaniei, potrivit Evenimentul Zilei.

Eu cred că, în următorii ani, în perspectiva anului 2016, societate trebuie pregătită şi trebuie să ne pregătim şi noi să venim în faţa societăţii cu un nou proiect de Constituţiei. Nu amendarea Constituţiei actuale şi nu încercarea de a găsi câteva soluţii superficiale, de suprafaţă, pentru a mai îmbunătăţi actuala Constituţie. Prin această Constituţie trebuie clarificate câteva aspecte importante, începând de la primul articol şi până la ultimul articol. De ce spun eu că avem nevoie de o nouă Constituţie? Fiindcă în actuala Constituţie există un articol, articolul 152, care interzice pentru generaţiile viitoare să se gândească la viitorul României. Deci cei care au scris această Constituţie nu au primit sarcina de a interzice pentru dumneavoastră, pentru copiii dumneavoastră, pentru copiii noştri să se gândească la o altă formulă (de guvernământ) decât cea existentă. Dacă mâine 110% din populaţia României se va pronunţa pentru monarhie constituţională, de exemplu, nu se poate realiza. Indiferent dacă vor oamenii 100% nu se poate realiza”, a afirmat miercuri Kelemen Hunor într-o conferinţe de presă, la Zalău.

Precizările lui Kelemen Hunor vin în contextul în care articolul 152 din actuala Constituţie prevede că forma republicană de guvernământ nu poate face obiectul unei revizuiri.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22