Kelemen Hunor (UDMR): Consiliul permanent recomanda IESIREA DE LA GUVERNARE

T.d. | 27.11.2014

Pe aceeași temă

Kelemen Hunor, liderul Uniunii Democrate Maghiare din Romania (UDMR), a anuntat intentia formatiunii pe care o conduce de a iesi din coalitia de guvernare. Hunor a vorbit, intr-o conferinta de presa, joi, despre recomandarea consiliului permanent privind iesirea UDMR de la guvernare. PSD beneficiaza, in acest moment, de o majoritate parlamentara solida, chiar si fara UDMR. Social-democratii au avut grija sa isi securizeze situatia din Legislativ cu sustinerea PC, UNPR, a grupului minoritatilor nationale, dar si a traseistilor reuniti in jurul lui Calin Popescu Tariceanu si a sa formatiune – Partidul Liberal Reformator (PLR). PSD nu a refuzat, de altfel, nici sprijinul unor fosti parlamentari PP-DD.

Kelemen Hunor vorbeste despre “recomandarea consiliului permanent”, conform careia se vrea “iesirea din coalitia de guvernare”, potrivit Hotnews.

CITESTE SI: Reactia Opozitiei la anuntul UDMR privind IESIREA DE LA GUVERNARE


Principalele declaratii ale lui Kelemen Hunor:

  • Am analizat rezultatul alegerilor in ce ne priveste pe noi si am ajuns la concluzia: in ce priveste mesajul alegatorilor nostri, am inteles ca un om politic poate face 2 greseli fundamentale.
  • Daca niciodata nu e in stare sa asculte ce ii spune alegatorii si daca de fiecare data face ceea ce crede ca asteapta oamenii de al el si nu e in stare sa ii conduca pe cei care l-au ales.
  • Trebuie sa ne intoarcem mai mult catre alegatorii nostri, catre maghiarii din Romania, care ne-au sustitnut 25 de ani
  • Am facut un calcul si am constatat ca si fara noi guvernul Ponta are majoritate, nu depinde de prezenta bnoastra in guvern, stabilitatea politica nu depinde de noi.
  • Nu vrem sa cream instabilitate, sa dam jos guverne.
  • Consideram la fel de necesar dialogul cu toate fortele politice.
  • Eu cred ca in continuare vom sustine toate demersurile care pentru fiecare om inclusiv pentru maghiari inseamna un pas inainte, cresterea nivelului de trai, salarii, locuri de munca, dar vrem sa mentinem tot ce am obtinut in 25 de ani in ce priveste drepturile minoritatilor - dialog permanent cu partidele poltice.
  • Recomandarea consiliului permanent pentru consiliul reprezentantilor unionali din 13 decembrie e iesirea din coalitia de guvernare.
  • Ne vom ocupa de comunitatea noastra, de problemele comunitatii noastre.
TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22