Kelemen Hunor, despre motiunea de cenzura: Opozitia nu are suficiente voturi pentru a darama guvernul. Romania risca izolarea

P.c. | 11.06.2015

Pe aceeași temă

Kelemen Hunor, presedintele UDMR, a declarat intr-un interviu pentru RFI, ca partidul sau ar vota motiunea de cenzura daca ar exista suficiente voturi pentru schimbarea Guvernului. Hunor arata insa ca opozitia nu are suficiente voturi pentru a provoca aceasta schimbare iar parlamentarii Puterii nu vor vota impotriva Guvernului.

 

Hunor nu crede in sansele motiunii de cenzura: "Noi din Opozitie maine la motiunea de cenzura nu vom avea suficiente voturi si asta deja stim, cunoastem, e vorba de matematica, nu avem suficiente voturi pentru a darama Guvernul. Sanctionarea Guvernului si critica Guvernului trebuie facuta si poate fi facuta, dar nu pe acel subiect central din motiunea de cenzura, votul prin corespondenta, pentru ca aici Parlamentul trebuia sa faca legea, nu Guvernul".
 

CITITI SI: Kelemen Hunor (UDMR): Mai devreme sau mai tarziu, premierul Ponta va pleca de la guvernare

 

Presedintele UDMR arata ca parlamentarii formatiunii sale nu vor vota impotriva motiunii: "Nu vom vota impotriva motiunii de cenzura, asta este lucrul cel mai important. Probabil ca unii vor vota motiunea, altii se vor abtine, aici ramane la latitudinea fiecarui membru din grupurile noastre. Daca am fi avut impreuna cu PNL-ul acele voturi prin care se poate schimba Guvernul, atunci nu am fi ezitat niciun moment sa mergem si in situatia in care nu suntem de acord cu anumite subiecte din motiunea de cenzura, spre un vot negativ si spre o alta majoritate. Dar, din pacate, lipsesc peste 58 de voturi pentru a schimba in acest moment Executivul".
 

Premierul si Executivul vor intra intr-o situatie imposibila

 

Kelemen Hunor consideră că "dincolo de prezumţia de nevinovăţie, care trebuie să funcţioneze şi în cazul premierului şi în cazul unui simplu cetăţean, totuşi aici există o responsabilitate în plus, pentru că atât premierul, cât şi Executivul vor intra într-o situaţie imposibilă din punct de vedere politic, din punct de vedere al relaţiilor politice internaţionale şi în relaţiile cu finanţatorii externi. Eu cred că cea mai mare problemă din acest punct de vedere care se conturează pentru România este o izolare treptată, o izolare extrem de diplomatică (...). De aceea spuneam eu că o soluţie ar fi fost renunţarea la funcţia de premier şi bineînţeles dacă există o majoritate, majoritatea există, atunci coaliţia putea să meargă mai departe".

 

Liderul UDMR spune că "nu este o situaţie fericită şi dincolo de toate acuzaţiile aduse, eu cred că această situaţie la un moment dat trebuie rezolvată într-un fel sau altul. O va rezolva premierul, o va rezolva coaliţia".

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22