Justitia il condamna DEFINITIV pe fiul vitreg al lui Corneliu Dobritoiu. Sentinta: cinci ani de inchisoare CU EXECUTARE

T.d. | 22.12.2014

Pe aceeași temă

Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a decis, luni, condamnarea definitiva la cinci ani de inchisoare cu executare a fiului vitreg al senatorului Corneliu Dobritoiu. Samson Dumitru a fost gasit vinovat pentru complicitate la fals si la abuz in serviciu, potrivit Mediafax.

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au anulat decizia de achitare a lui Dumitru Samson, dispusă de Judecătoria Sectorului 1 în decembrie 2013, şi l-au condamnat pe fiul vitreg al fostului ministru al Apărării Corneliu Dobritoiu la cinci ani de închisoare cu executare, pentru participaţie improprie la complicitate la fals intelectual şi la abuz în serviciu contra intereselor publice.

Fostul şef al Direcţiei Promovare şi Relaţii Internaţionale din Autoritatea Naţională pentru Turism (ANT) Mili Cristina Motorga a fost condamnată tot la cinci ani de închisoare cu executare, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual şi uz de fals. La Judecătorie, aceasta primise o pedeapsă de nouă luni de închisoare cu suspendare.

În cazul inculpaţilor Traian Iordănescu, Ileana Vlădoiu, Crina Alexandra Chiriac, Mirela Puşcoi (Stofring) şi Sorina Elena Paul, instanţa a încetat procesul penal pentru acuzaţia de fals intelectual.
 

Ce spun procurorii

In 30 noiembrie 2006, arata procurorii DNA, comisia de evaluare a ofertelor de achiziţie publică constituită la nivelul ANT şi formată din Traian Iordănescu - preşedinte, Mihai Dragu, Nicoleta Ortopelea, Cristian Burtan şi Ileana Vlădoiu - membri, a desfăşurat procedura de licitaţie publică iniţiată în vederea atribuirii contractului de servicii având ca obiect realizarea "Campaniei de media pe plan internaţional", cu o valoare de 1,5 milioane de euro.

Licitaţia avea ca obiect achiziţionarea a cinci clipuri publicitare de promovare a ofertei turistice româneşti şi a cinci machete de banner, care să aibă acelaşi specific.

După evaluarea ofertelor depuse de trei firme, comisia a declarat câştigătoare oferta SC SM Art Advertising Group SRL, la care Samson Dumitru era director economic şi asociat. Comisia de evaluare ar fi fost însă constituită cu încălcarea prevederilor legale, iar firma, declarată câştigătoare în mod nelegal, cu încălcarea principiului tratamentului egal.

Anchetatorii au stabilit un prejudiciu total cauzat în dauna ANT la peste cinci milioane de lei (echivalentul a 1.594.256 de euro).

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22