Irina Socol, presedintele Siveco, eliberata din arest preventiv, va ramane in arest la domiciliu

P.c. | 04.11.2014

Pe aceeași temă

Presedintele Siveco Romania, Irina Socol, a fost arestata preventiv in luna septembrie intr-un dosar de evaziune fiscala legata de programe informatice. Curtea de Apel Bucuresti a decis in 3 noiembrie ca Irina Socol sa fie eliberata din arestul preventiv si sa fie cercetata sub arest la domiciliu. Decizia este definitiva, relateaza ziare.com

 

Sefa Siveco va fi in arest la domiciliu timp de 30 de zile. Magistratii au considerat ca arestul preventiv poate fi inlocuit cu o decizie mai "blanda", informeaza Buna Ziua Iasi.
 

"Pe durata arestului la domiciliu, inculpata nu va putea parasi imobilul fara incuviintarea organului judiciar care a dispus masura", se arata in minuta deciziei Curtii de Apel Bucuresti, informeaza Agerpres. In urmatoarele 30 de zile, Irina Socol va purta un dispozitiv electronic de supraveghere si este obligata sa nu comunice cu celelalte persoane implicate in acelasi dosar.
 

Irina Socol a fost arestata preventiv la inceputul lunii septembrie. Ea este acuzata ca impreuna cu alte persoane din cadrul companiei au facut evaziune fiscala, neplatind impozite in valoare de 3 milioane de euro.
 

CITITI SI: DOSARUL SPAGA MICROSOFT: SIVECO raspunde acuzatiilor aduse de un martor al DNA in privinta lectiilor informatice vandute Ministerului Educatiei

 

Avocatii sefei de la Siveco au depus documentele care dovedesc ca aceasta a platit cele 3 milioane de euro, a anuntat duminica, Romania tv, precizand ca Irina Socol nu si-a recunoscut faptele.


In referatul cu propunerea arestarii preventive procurorii arata ca toti cei audiati "au recunoscut faptul ca toate serviciile facturate catre Siveco sunt fictive" si ca "serviciile respective au fost prestate de catre angajatii Siveco, dar scriptic acestea cu fost inregistrate ca fiind prestate de cele sapte societati in scopul de a diminua impozitul pe profit si TVA de plata".


Imediat dupa arestarea Irinei Socol, conducerea societatii a anuntat ca isi sustine pe deplin nevinovatia si va demonstra ca nici unul dintre angajatii nominalizati in dosarul de frauda nu au comis vreo ilegalitate. 

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22