'Ionica' Ghise si Crin Laurentiu, la razbelul constitutional

Andreea Pora | 14.06.2013

Il cheama Ioan, dar Securitatea l-a botezat "Ionica". Comoditate sau lipsa de imaginatie a racolatului? Voiculescu a marturisit ca si-i l-a ales singur pe "Felix". Probabil o favoare facuta ofiterilor care lucrau la Dunarea.

Pe aceeași temă

Il cheama Ioan, dar Securitatea l-a botezat "Ionica". Comoditate sau lipsa de imaginatie a racolatului? Voiculescu a marturisit ca si-i l-a ales singur pe "Felix". Probabil o favoare facuta ofiterilor care lucrau la Dunarea. Deputatul PSD Ciprian Nica raspundea la "Bratosin". Toti trei se ocupa astazi de revizuirea Constitutiei. Sub inalta obladuire a lui George Crin Laurentiu Antonescu, despre care gurile rele zic ca ar fi si el un "Porumbacu" ratacit si nedovedit. Si chiar daca nu-i, securimea intreaga ar fi oricum mindra, caci, iata, candidatul la prezidentiale il poarta pe Ceausescu in suflet. L-a reabilitat ca nimeni altul. "Ceausescu a fost de dreapta". Adica, liberal. Adica, de-un leat cu Bratienii. Ce frumos!

Te-ai astepta, la un asa trecut luminos, ca tovarasii sa strecoare in Noua Constitutie Antonesciana un articolas prin care, de exemplu, la drepturile omului sa figureze si cele ale turnatorilor. La pensii, decoratii si manuale de istorie omagiale. Aiurea ! Revizionistii se lupta cu prezentul si viitorul. Cu inamicii zilei : procurorii.

In privinta asta, trebuie admis ca Ghise isi depaseste colegii intru note informative. Un amendament marca « Ionica » vrea ca procurorii, toti, de la Caracal la Bucuresti, sa fie alesi de poporul suveran, prin vot direct si universal. « Art.131 -(21) Procurorii sunt aleşi prin vot universal, egal, direct, secret şi liber exprimat, la propunerea organizaţiilor profesionale din domeniu, conform legii.” Alesi, dar nu oricum, ci la propunerea Vioricai Costiniu, a Nataliei Roman si altor asociatii profesionale Useliste. De aici incolo, treaba merge unsa. Va dati seama ce palpitant ar fi ? Cum s-ar mai benocla clanurile mafiote pe liste sa gaseasca procurorii aia mai cuminti, mai intelegatori, mai sensibili la o spaga, la o amenintare. Ce lobby ar face ? Motivatia lui Ghise nu e greu de inteles, concursurile organizate de CSM trebuie desfiintate pentru ca nu pot fi controlate 100%.

Neimpacatul liberal ne arata insa si cum putem evita ca alesii procurori sa fie oamenii de nadejde ai inculpatilor, trecuti si viitori.  Art. 131-(24) „Procurorii aleşi trebuie să îndeplinească condiţia înaltei reputaţii profesionale şi morale.” Si cum o sa afle amarasteanul de reputatia si tinuta morala? Simplu. O sa le spuna Antena 3 sau „Ionica” care-i criteriul de departajare: sa nu fi instrumentat niciun dosar cu vreun uselist in ultimii 10 ani.

Lucrurile nu se opresc insa aici, mintea liberala, c-o fi a lui „Ionica”, a lui SRS- „Deleanu-H 1” sau a insusi Crinulului, merge pina in pinzele albe sub deviza „ Romania, tara fara parchete”. Grupul PNL vrea, nici mai mult, nici mai putin, decit desfiintarea parchetelor, propunind abrogarea Art. 131, alineatul (2) din Constituţie care prevede că „Ministerul Public îşi exercită atribuţiile prin procurori constituiţi în parchete, în condiţiile legii”.

Procurorii ca procurorii, dar judecatorii? Aia in fata carora trebuie sa se prezinte dom’Profesor, care l-au transformat in „Felix” pe viata si dincolo de moarte, mai rau, care-l pot face coleg cu Becali, cu aia ce se intimpla? Pot ei ramine nepedepsiti prin noua Constitutie? Nu pot. PC ne spune si cum: Art 125-1 „Judecătorii sunt inamovibili în condiţiile legii. Orice hotărâre care dacă se pronunţă în favoarea unui partid politic, este incompatibilă cu calitatea de judecător”. Trecind peste romana schioapa, ce sa intelegem de aici? Ca o hotarire de condamanare a lui Voiculescu sau a lui Fenechiu, de exemplu, care, sincer, ar fi in „favoarea” PSD sau a PDL, devine „incompatibila cu calitatea de magistrat” si judecatorul cu pricina zboara din magistratura. Si ca sa nu se plicitiseasca va fi chemat, ca orice cetatean, nu-i asa, in fara unei comisii parlamentare, eventual, prezidata de "Ionica si Felix", sa dea socoteala pentru asa impertinenta si neadecvare la noile vremi.

Si pentru ca toate astea trebuie sa poarte un nume, li se va spune Constitutia George Crin Laurentiu Antonescu. Ceausescu are de ce sa fie mindru.

 

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22