Ioana Petrescu, ministrul Finantelor: In SUA ma asteapta o slujba de 100.000 de dolari pe an, dar am ales sa raman

T.d. | 20.10.2014

Pe aceeași temă

Ioana Petrescu, ministrul Finantelor, explica de ce nu este dependenta de functia pe care o ocupa in Cabinetul Ponta. Petrescu afirma ca “am o slujba in Washington care ma asteapta, care e platita cu aproape 100.000 de dolari pe an”, facand referire la un post de profesor la Universitatea Maryland, potrivit Ziare.com.

"Am o slujba in Washington care ma asteapta, care e platita cu aproape 100.000 de dolari pe an. Sunt profesor la Universitatea Maryland. Nici slujba asta nu mi-a obtinut-o tata, nu mi-a obtinut-o altcineva. A fost un concurs unde au fost intre 500 si 1.000 de candidati pe un loc. Am venit aici ca sa incerc sa ajut. Trebuie sa fim atenti un pic si cum ar gandi poate un tanar roman, din afara, care vrea sa se intoarca.

Pe de o parte, exista beneficiul ca vii si contribui la anumita schimbare si iti impui punctul de vedere si politici despre care crezi ca sunt cele mai bune. Exista pe de alta parte costurile, ca vii aici pe un salariu mult mai mic decat acolo si ca munca este extrem de stresanta si se munceste pana la 11 noaptea cam in mod normal, in fiecare zi.

Daca mai adaugam la asta si critici neconstructive si injuraturi... e foarte posibil ca balanta sa se incline in a nu te intoarce
", a explicat Ioana Petrescu.

Intrebata daca este multumita de salariul de ministru, ea a raspuns: "Sunt multumita de ceea ce pot sa realizez aici. Salariul mic si alte lucruri mai putin placute ale jobului le pun in balanta cu ceea ce se poate realiza cat stau aici. Si, deocamdata, balanta asta inclina spre schimbarile pe care le-am putut face, inclusiv piata de capital, inclusiv CAS-ul, spatiul virtual privat, taierea de 92 de taxe. Aceste lucruri atarna destul de greu in balanta".
 

Un ministru criticat in repetate randuri

Ioana Petrescu a fost taxata in repetate randuri pentru declaratiile sale, unul dintre cei mai vocali critici fiind presedintele Traian Basescu. Recent, seful statului a declarat ca este indignat de afirmatia ministrului Finantelor, conform careia "nu este treaba Guvernului sa creeze locuri de munca".

"N-am crezut ca in Romania in 2014 o sa aud un ministru care spune ca nu e treaba Guvernului crearea locurilor de munca, in conditiile in care Guvernul trebuie sa coordoneze fondurile de coeziune. (...) Prima minciuna a Guvernului este ca nu e treaba Guvernului sa creeze locuri de munca. Mai ales in situatii dificile, cand economia nu este intr-o crestere naturala, singura solutie este interventia statului pentru creare de locuri de munca", a spus presedintele.

Un alt episod similar a avut loc dupa intalnirea de la Cotroceni, din iulie 2014, dintre seful statului, Traian Basescu, Victor Ponta si Ioana Petrescu, cand presedintele i-a criticat pe ceilalti doi, precizand ca nu au venit pregatiti pentru a-si expune motivele legate de reducerea CAS.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22