Ioan OLTEAN (PDL): Nu existau SUSPICIUNI privind pregatirea si CORECTITUDINEA Crinutei DUMITREAN cand am recomandat-o pentru ANRP

P.c. | 05.12.2014

Pe aceeași temă

Ioan Oltean, deputat PDL, a declarat vineri ca nu existau suspiciuni in privinta Crinutei Dumitrean cand a recomandat-o premierului Emil Boc pentru presedintia ANRP. Oltean a mai afirmat ca nu a avut nicio interferenta cu activitatea acesteia la ANRP, relateaza ziare.com

 

"Precizez ca, in afara de faptul ca am recomandat-o pe doamna Dumitrean Nicoleta premierului Boc, nu am avut niciun fel de alta interferenta cu activitatea ei, in cadrul Agentiei Nationale de Restituirea Proprietatilor. Orice altfel de afirmatii constituie speculatii sau rea vointa din partea celor care le fac", a afirmat Oltean.

 

El a mai precizat ca "propunerea sa a fost facuta cu buna credinta". "La vremea respectiva, nu exista niciun indiciu care sa conduca la suspiciuni privind pregatirea ei profesionala si corectitudinea", a mai spus Ioan Oltean.


Fostul vicepresedinte al ANRP Sergiu Diacomatu le-a spus procurorilor ca Dorin Cocos i-a promis ca va fi mentinut in functie daca il sprijina neconditionat in solutionarea unor dosare privind despagubiri pentru terenuri, precizand l-a cunoscut pe omul de afaceri prin fiul acestuia, Alin.

Diacomatu le-a mai spus procurorilor ca Dumitrean era sprijinita de Ioan Oltean (PDL), care la aproape fiecare sedinta de birou politic cerea sa fie demis din functia de vicepresedinte al ANRP.

 

CITITI SI: Crinuta Dumitrean, fosta presedinta a ANRP, adusa la DNA in dosarul despagubirilor


In dosarul despagubirilor pentru terenul supraevaluat au fost arestati fostul procuror sef al DIICOT Alina Bica, Lacramioara Alexandru, fosta sefa a ANRP Crinuta Dumitrean, presedintele comisiei care a aprobat despagubirea, fostul vicepresedinte al ANAF Dragos Bogdan si expertul evaluator Emil Nutiu, iar Oana Vasilescu, fost vicepresedinte al ANRP, este cercetata in libertate sub control judiciar, toti fiind acuzati de abuz in serviciu.
 

Si ceilalti fosti membri ai comisiei, respectiv deputatul PDL Florin Catalin Teodorescu si deputatul UDMR Marko Attila, precum si Sergiu Diacomatu, fost membru PMP, numit in ianuarie presedintele PNL Sector 1, in cazul caruia procurorii anticoruptie au dispus masura controlului judiciar, sunt acuzati tot de abuz in serviciu.


Anchetatorii sustin ca, in 15 martie 2011, Crinuta Dumitrean si membrii Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor - Sergiu Ionut Diacomatu, Catalin Florin Teodorescu, Remus Baciu, Marko Attila, Alina Bica, Oana Vasilescu, Dragos Bogdan si Lacramioara Alexandru - au aprobat in unanimitate raportul intocmit de societatea de evaluare desemnata, SC Business Evaluator SRL, reprezentata prin evaluator Emil Nutiu, privind solutionarea dosarului de despagubire al lui Gheorghe Stelian, pentru un teren agricol de 13 hectare din zona Plumbuita, in Sectorul 2 al Capitalei, a carui valoare a fost supraevaluata cu peste 61 de milioane de euro. 

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22