Site-uri recomandate

Gourmet Gift - oferte cadouri de craciun corporate
TGG - usi interior
Adauga rapid anunturi gratuite de mica publicitate

Magazin online cu ceasuri de mana

---
Ultimele stiri | Editie online
24.05.2013

INTERCEPTARI: Procurorii DNA spun ca ministrul Mariana Campeanu stia de SPAGA luata de angajati

Directia Nationala Anticoruptie a transmis, vineri, ca ministrul Muncii, Mariana Campeanu, stia despre mita pe care au luat-o subordonatii sai, pentru trucarea unui concurs. Din interceptarile aflate la dosar, reiese ca directoarea sa de cabinet, Iuliana Corut, i-a povestit Marianei Campeanu despre mita, iar aceasta ridea. "Azi i-am povestit, de dimineaţă lu’ doamna, râdea doamna cu gura până la urechi! I-am spus: DOAMNA MINISTRU, de ce râdeţi că n-a fost chiar aşa uşor?”.

Este vorba despre competitia pentru ocuparea unui post la Directia Generala Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (DG AM POSDRU).

Potrivit unei interceptari telefonice dintre directorul de cabinet al Marianei Campeanu si consilierul sau, din data de 7 decembrie 2012, ministrul Muncii ar fi stiut despre mita, transmite Realitatea TV.

Mariana Câmpeanu ştia că fostul său director său de cabinet, Iuliana Coruţ, şi alte patru persoane, printre care Paula Mănuceanu, fost consilier la acelaşi cabinet, şi Cristiana Bigan, funcţionar public în cadrul unei autorităţi naţionale, primeau mită ca să permită accesul unei persoane neautorizate la informaţii care nu sunt destinate publicităţii.

Mai exact, din rechizitoriul DNA reiese că Mariana Câmpeanu ştia de şpagă şi ”a râs cu gura până la urechi”: ”Azi i-am povestit, de dimineaţă lu’ doamna, râdea doamna cu gura până la urechi! I-am spus: DOAMNA MINISTRU, de ce râdeţi că n-a fost chiar aşa uşor?”.In interceptarile telefonice ale conversatiei dintre directorului de cabinet, Iuliana Corut, si consilierului ministrului Muncii, Corut ii spune lui Manuceanu ca "i-am povestit lu' doamna ca... sa stii ca i-am povestit lu' doamna ca noroc de tine", consilierul raspunzand: "Lasa, ca... sa fim sanatosi".

"Azi i-am povestit, de dimineata lu' doamna, radea doamna cu gura pana la urechi! I-am spus: doamna ministru, de ce radeti ca n-a fost chiar asa usor? Eram asa nervoasa, mi-a pocnit capul de durere!", ar mai fi spus Iuliana Corut.

 

Din rechizitoriul DNA ( Sursa: Romania libera)

”Iuliana Coruţ (director cabinet ministru): Paula, când i-ai dat alea?

Paula Mănuceanu (consilier ministru): După-amiaza.

Iuliana Coruţ: Iubita, cu cât înainte i-ai dat să înveţe?

Paula Mănuceanu:Luni, după amiaza. Luni seara, marţi, miercuri.

Iuliana Coruţ: Mie mi-a zis că i-ai dat doar cu o zi înainte.

Paula Mănuceanu:Nu, nu e adevărat! Ce naiba?! Adică cum cu o zi înainte?

* * *

Iuliana Coruţ: Să ştii că i-am povestit lu’ doamna că… să ştii că i-am povestit lu’ doamna că noroc de tine.

Paula Mănuceanu: Lasă, că… să fim sănătoşi!

Iuliana Coruţ: I-am spus că atunci am drăcuit în curtea catedralei, dacă îţi poţi imagina.

Paula Mănuceanu: Of, sărăcuţa!

Iuliana Coruţ: Azi i-am povestit, de dimineaţă lu’ doamna, râdea doamna cu gura până la urechi! I-am spus: DOAMNA MINISTRU, de ce râdeţi că n-a fost chiar aşa uşor? Eram aşa nervoasă, mi-a pocnit capul de durere!

Paula Mănuceanu: (râde): Aoleu!

Iuliana Coruţ: Şi ea râdea de noi…

* * *

Radu Constantin Cătălin: Deci, totul e în regulă! E chestia foarte mică acum, când am vorbit cu ăsta mare!

Bigan Cristiana: Da…

Radu Constantin: Deci, vor fi cu botul pe labe!

Bigan Cristiana: Aşa, am înteles!

* * *

Radu Constantin Cătălin: Am vrut să ştiu şi eu, să dau şi eu un telefon la oamenii ăştia, pe acolo…

Bigan Cristiana: Păi, pentru… Erau două întrebări şi Marius a zis că nu mai scrie nimic, până n-are el acces la…

Radu Constantin Cătălin: Am inteles, ok”.Frauda la un concurs pe fonduri europene: Cinci persoane trimise in judecata

DNA a trimis in judecata cinci persoane pe care le acuza ca au contribuit la trucarea unui concurs pentru un post la DG AM POSDRU. Corut Iuliana, Manuceanu Paula, Dumitriu Simona, Bigan Cristiana si Ferchedau-Paul Cristian sunt cei trimis in judecata de DNA.

Potrivit DNA, la 24 octombrie 2012, Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale a publicat pe pagina de Internet a institutiei un anunt pentru organizarea concursului de ocupare a functiei de consilier pentru afaceri europene in cadrul DG AM POSDRU.

Concursul urma a se derula in doua etape (proba scrisa si interviu), in zilele de 6 decembrie 2012, respectiv 11 decembrie 2012. La acest examen s-au inscris trei candidati, intre care si Paul Cristian Ferchedau.

Conform rechizitoriului, Paul Cristian Ferchedau a recunoscut in fata anchetatorilor ca a fraudat examenul si a aratat mailurile primite de la minister. Singurul lucru pe care l-a omis sa-l spuna a fost suma pe care ar fi platit-o pentru aceste servicii. In momentul in care a primit citatie, mama sa, Cristiana Bigan, inculpata si ea in dosar, a sunat-o pe Paula Manuceanu la minister sa-i spuna de audierea la DNA.

Circuitul mitei in dosarul concursului de la Ministerul Muncii

Ca urmare a interventiei inculpatei directorului de cabinet al ministrului Muncii, consilierul la cabinetul ministrului, a facut demersuri pentru ca Paul Cristian Ferchedau sa intre in posesia subiectelor la examenul organizat de minister.

In zilele de 30 noiembrie 2012 si 3 decembrie 2012, Paula Manuceanu a transmis Cristianei Bigan, mama candidatului, variantele de subiecte destinate sustinerii probei scrise prin intermediul e-mailului.

Dupa sustinerea probei de concurs, la 6 decembrie 2012, lucrarile au fost predate pe baza de borderou si au devenit documente oficiale aflate in pastrarea ministerului.

In schimbul interventiei pentru Paul Ferchedau Cristian, Iuliana Corut a pretins, in nume propriu de la mama candidatului, sume de bani, bunuri si alte foloase.

In schimbul inlocuirii lucrarii scrise, Iuliana Corut a pretins de la Cristiana Bigan foloase pentru Paula Manuceanu.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Tribunalul Bucuresti.


sursa: ziare.com

Cuvinte cheie: concurs, dna, cimpeanu, pnl, interceptari, DNA, mita, connsilier, muncii

 

Comentarii (1)

>>> ADAUGA COMENTARIU <<<

Va rugam nu folositi diacritice! Intrucat nu toate sistemele de operare au acelasi tip de diacritice, textele pot aparea cu semne grafice care sa le distruga coerenta. Va multumim!
Nume:
Email: (nu va fi publicat)
Comentariu:

 • 25.05.2013 | Tirimineanu a scris:
  Domnule Crin, nu pierdeti momentul sa afirmati public, ca de spaga de la ministerul condus de doamna Campeanu este de vina Traian Basescu.

  Raspunde acestui comentariu

  Va rugam nu folositi diacritice! Intrucat nu toate sistemele de operare au acelasi tip de diacritice, textele pot aparea cu semne grafice care sa le distruga coerenta. Va multumim!
  Nume:
  Email: (nu va fi publicat)
  Comentariu:

1

Ultimele stiri

Editie online

Romania vrea sa dea in judecata Volkswagen pentru un prejudiciu de 30 de milioane de euro

Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului, a anunțat miercuri că statul trebuie să dea în judecată ...


Editie online | T.D.

Rusii, acuzati ca ar fi bombardat trei spitale in Siria

O organizatie neguvernamentala acuza Rusia ca ar fi lovit trei facilitati medicale din Siria, in cadrul atacurilor lansate ...


Editie online | T.D.

Frank Rose, asistent al secretarului de stat american: Statele Unite sunt pregatite sa reactioneze diplomatic si militar daca Rusia continua sa incalce Tratatul fortelor nucleare

Statele Unite sunt pregatite sa reactioneze diplomatic si militar in cazul in care Rusia continua sa incalce Tratatul ...


Editie online | T.D.

Sorin Oprescu, scos din Arestul Central si dus din nou la spital pentru analize

Sorin Oprescu a fost scos din nou din Arestul Central al Politiei Capitale pentru analize medicale. Primarul suspendat ...


Editie online | T.D.

Un nou val de refugiati: 10.000 de oameni au intrat in Macedonia in ultimele 24 de ore

Criza migratiei poate cunoaste o noua intensificare, dupa ce un flux de aproximativ 10.000 de migranti a intrat in Macedonia ...

Recomandarea editorilor

Subiectele zilei