Institutul pentru Politici Publice: Victor Ponta (PSD) a ramas SINGURUL CANDIDAT care NU A RASPUNS propunerii privind dezbaterea electorala

T.d. | 24.10.2014

Pe aceeași temă

Institutul pentru Politici Publice (IPP) anunta, vineri, ca premierul Victor Ponta (PSD) a ramas singurul candidat care nu a raspuns pana la acest moment propunerii de organizare a unei dezbateri intre principalii candidati la prezidentiale. IPP a propus, joi, principalilor sase candidati la Palatul Cotroceni (Victor Ponta, Klaus Iohannis, Elena Udrea, Calin Popescu Tariceanu, Teodor Melescanu si Monica Macovei) o dezbatere in acest sens. IPP solicita public liderului PSD sa formuleze un raspuns ferm pana duminica.

"Victor Ponta, candidatul Aliantei PSD - UNPR - PC la Presedintia Romaniei, este singurul care nu a raspuns pana in acest moment propunerii IPP de a participa la dezbaterea electorala cu primii 6 candidati, prevazuta a se organiza miercuri, 29 octombrie a.c. Le multumim tuturor celorlalti candidati: Klaus Iohannis, Calin Popescu Tariceanu, Monica Macovei, Teodor Melescanu si Elena Udrea care au raspuns invitatiei IPP, sub rezerva participarii tuturor candidatilor vizati de formatul dezbaterii propuse de IPP", arata organizatia intr-un comunicat, potrivit Hotnews.

"Avand in vedere ca organizarea unui asemenea eveniment exceptional implica un efort logistic consistent din partea organizatorilor, dar si un efort de sincronizare a agendelor de campanie ale candidatilor vizati, ii solicitam public candidatului Victor Ponta sa formuleze un raspuns ferm invitatiei IPP pana duminica, 26 octombrie a.c.", mai transmite IPP.

IPP i-a invitat, joi, pe principalii candidati la alegerile prezidentiale sa participe inainte de primul tur de scrutin  la o dezbatere electorala, pe care intentioneaza sa o organizeze miercurea viitoare, pe 29 octombrie, de la ora 19.00, la Palatul Parlamentului.
 

Comunicatul remis de IPP:
 
"Institutul pentru Politici Publice (IPP) - singura organizatie neguvernamentala din Romania care a avut experienta organizarii dezbaterilor electorale la cel mai inalt nivel intre candidatii la Presedintie si beneficiind de o credibilitate si obiectivitate recunoscute atat de mediul politic intern, cat si de cel international prin misiunile diplomatice - a lansat public invitatia de participare la o dezbatere electorala inainte de primul tur de scrutin al alegerilor prezidenatiale 2014, adresata principalilor candidati, dupa un format utilizat in campaniile din democratiile consolidate, cu urmatoarele detalii.

Ziua, ora si locatia dezbaterii:

Miercuri 29 octombrie, 19.00

Palatul Parlamentului - propunere

Candidatii invitati:

6 candidati (in ordinea intentiei de vot din sondaje): Victor Ponta, Klaus Iohannis, Elena Udrea, Calin Popescu Tariceanu, Teodor Melescanu si Monica Macovei.

Moderatori:

4 moderatori. IPP a adresat un apel televiziunilor care vor sa transmita dezbaterea sa ne contacteze pentru a avea un moderator desemnat de la fiecare din posturi. Fiecare moderator va modera o sectiune.
 
Format:

4 sectiuni tematice de 30 de minute (5min/candidat)
1 sectiune cu intrebari de la public/societate civila 30 min
1 sectiune finala de mesaje libere 30 minute
 
19:00 - 20:00 - 2 sectiuni
pauza 10 min
20:10 - 21:10 - 2 sectiuni
pauza 10 min
21:20 - 22:20 - 2 sectiuni
 
Organizator:

Institutul pentru Politici Publice (IPP)

Institutul pentru Politici Publice sustine importanta informarii alegatorilor cu privire la viziunea candidatilor in ce priveste securitatea, politica externa si stabilitatea politica si economica a Romaniei in urmatorii 5 ani si, in acest context, face toate eforturile de a determina principalii candidati sa nu se eschiveze de a participa in confruntari electorale, mai ales cand acestea se vor organiza intr-un format eficient pentru ca alegatorii sa poata extrage informatiile necesare pentru un vot avizat in alegerile prezidentiale 2014. Decizia IPP de a lansa aceasta invitatie tine cont de faptul ca, pana in prezent, nu se prefigureaza a se organiza o asemenea confruntare electorala desfasurata in semn de respect pentru dreptul alegatorilor de a beneficia de toate informatiile inainte de a se prezenta la urne. Amintim ca dezbaterile pentru alegerile prezidentiale organizate de IPP in anul 2009 au avut fiecare audiente de aproape 5.000.000 de alegatori
".

CITESTE SI: Institutul pentru Politici Publice propune o dezbatere intre principalii candidati la prezidentiale // Reactiile candidatilor

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22