Institutul pentru Politici Publice anunta ca ACCEPTA conditiile impuse de Victor Ponta. Dezbaterea va avea loc intre toti candidatii

T.d. | 27.10.2014

Pe aceeași temă

Institutul pentru Politici Publice (IPP) a anuntat, luni, ca accepta conditiile impuse de Victor Ponta, cu privire la organizarea unei dezbateri electorale inaintea primului tur de scrutin al alegerilor prezidentiale. Liderul PSD a conditionat prezenta sa la dezbatere de invitarea tuturor celor 14 candidati inscrisi in cursa, si nu asa cum propunea IPP – primii sase candidati sa participe la dezbatere, potrivit Hotnews.

Joi, IPP a invitat oficial principalii sase candidati la alegerile prezidentiale sa participe inainte de primul tur de scrutin la o dezbatere electorala, pe care intentioneaza sa o organizeze miercuri, 29 octombrie, de la ora 19.00, la Palatul Parlamentului.

Vineri, organizatia anunta ca Victor Ponta a ramas singurul candidat care nu a raspuns propunerii si i-a solicitat sa dea un raspuns ferm.

Vineri seara, Ponta a raspuns intr-o emisiune televizata ca este dispus sa participe inaintea primului tur de scrutin la o dezbatere, dar ca la aceasta sa fie prezenti toti cei 14 candidati, precizand ca va comunica acest lucru si Institutului pentru Politici Publice care l-a invitat la o confruntare alaturi de primii sase candidati la prezidentiale, asa cum sunt clasati in sondajele de opinie.

"Din dorinta ca inaintea primului tur de scrutin sa existe macar o dezbatere electorala cu participarea candidatilor cotati cu cele mai mari sanse de a castiga alegerile prezidentiale 2014, Institutul pentru Politici Publice (IPP) accepta conditiile privind formatul dezbaterii solicitate de candidatul Aliantei PSD - UNPR - PC, domnul Victor Ponta. Domnul Ponta, candidatul dintre cei 6 invitati la sfarsitul saptamanii trecute de IPP intr-un format de dezbatere electorala ce ar fi permis o mai buna intelegere, de catre electorat, a viziunii principalilor candidati (in ordinea preferintei din cele mai recente sondaje) cu privire la dezvoltarea si securitatea Romaniei in urmatorii ani, a conditionat prezenta la o asemenea dezbatere de invitarea tuturor celor 14 candidati inscrisi in campania electorala. IPP face un ultim efort ca inainte de primul tur al alegerilor prezidentiale sa existe o dezbatere fata in fata intre candidati", se arata in comunicatul difuzat luni de IPP.

IPP anunta de asemenea ca, "avand in vedere timpul foarte scurt pana la momentul initial propus al dezbaterii (miercuri, 29 octombrie a.c. - cu disponibilitatea de discutare a unei alte zile) si efortul logistic semnificativ pentru preluarea comunicarii cu 14 staff-uri de campanie", a propus postului de televiziune Digi24 (primul care a raspuns prompt invitatiei de colaborare lansata saptamana trecuta de IPP) "sa sprijine logistic si sa transmita acest eveniment, intr-un format final pe care avem toata disponibilitatea sa il agreem cu staff-urile tuturor candidatilor ce vor dori sa participe".
 

Victor Ponta: Anuntul IPP, o minciuna

Premierul Ponta a declarat, luni, cu privire la aceasta situatie, ca anuntul IPP potrivit caruia el ar fi singurul care nu a confirmat participarea la dezbatere “este o minciuna”. Ponta a adaugat ca este dispus sa participe la aceasta dezbatere, doar daca toti cei 14 candidati vor fi prezenti, potrivit Agerpres.

"Vreau să lămuresc un lucru, dincolo de acest anunț, care e o minciună: tocmai l-am întrebat pe domnul Tăriceanu și mi-a spus că dânsul a spus foarte clar că nu merge. Domnul Iohannis nu le-a spus nimic, nici că merge, nici că nu merge, deci era o minciună că ceilalți cinci... Dar vreau să precizeze foarte clar: eu am spus că merg cu o singură condiție, să fie invitați și ceilalți candidați, pentru că pentru mine nu este nicio diferență între cei care sunt în sondaje mai sus sau mai jos, îmi respect toți contracandidații și respect toți alegătorii acestor contracandidați, motiv pentru care mă voi adresa în turul doi și alegătorilor domnului Dan Diaconescu, și alegătorilor domnului Corneliu Vadim Tudor, și alegătorilor domnului Hunor Kelemen, și alegătorilor tuturor celorlalți candidați", a declarat Victor Ponta la Palatul Parlamentului.

În opinia sa, prezența tuturor candidaților la dezbaterea IPP, nu doar a primilor șase cotați în sondaje, este o chestiune de respect față de ei și de alegătorii lor.

"Da, și astăzi particip, și mâine, și când dorește IPP-ul, cu condiția să fim toți, pentru că nu există o diferență între noi nici de înălțime, nici de vârstă, toți suntem candidați", a spus premierul.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22