Inalta Curte: Rusanu, Carabulea si Marzac, in arest la domiciliu, in dosarul Carpatica. Decizia este definitiva

T.d. | 16.07.2014

Pe aceeași temă

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ)  a decis, miercuri, ca Dan Radu Rusanu, Ilie Carabulea si Constantin  Marzac, judecati in dosarul “Carpatica”, raman in arest la domiciliu. Judecatorii au admis, astfel, contestatia procurorilor anticoruptie fata de inlocuirea masurii preventive. Decizia este definitiva, conform Hotnews.

Curtea de Apel Bucuresti a decis, la 9 iulie, cercetarea sub control judiciar a fostului presedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) Dan-Radu Rusanu, a omului de afaceri Ilie Carabulea si a lui Marian Mirzac, inlocuind astfel masura arestului la domiciliu a celor trei.

Decizia a fost atacata de procurorii anticoruptie la instanta suprema, care a admis contestatia acestora.

"Constata legala si temeinica masura arestului la domiciliu luata fata de inculpatii Carabulea Ilie, Rusanu Dan Radu si Marzac Marian, masura pe care o mentine pentru o perioada de 30 de zile, de la data de 23 iulie 2014 pana la data de 21 august 2014, inclusiv", se arata in decizia ICCJ.

CITESTE SI: DNA cere din nou ARESTAREA lui Ilie Carabulea. Acesta a luat legatura cu mai multi martori si a monitorizat video, de acasă, sediul Carpatica Asig

Pe de alta parte, Carabulea risca sa ajunga chiar in arest preventiv, pentru ca procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au formulat o noua propunere de inlocuire a arestului la domiciliu cu arestul preventiv in cazul omului de afaceri Ilie Carabulea, pe motiv ca acesta a luat legatura cu mai multi martori si a instalat la domiciliul sau un sistem de monitorizare video a sediului Carpatica Asig.

Carabulea a mai fost arestat preventiv in dosarul "Carpatica", tot la propunerea DNA, masura fiind inlocuita ulterior cu arestul la domiciliu.

Noua propunere de inlocuirea a arestului la domiciliu cu arestul preventiv in cazul lui Carabulea va fi luata in discutie, vineri, de judecatorul de camera preliminara de la Curtea de Apel Bucuresti.

Rusanu si Marzac au fost si ei, initial, in arest preventiv, masura fiind inlocuita ulterior cu arestul la domiciliu.

In dosarul "Carpatica", procurorii anticoruptie i-au trimis in judecata, in 24 aprilie, pe fostul presedinte al ASF Dan Radu Rusanu, pe omul de afaceri Ilie Carabulea si pe Marian Marzac, fost membru al Consiliului ASF.

Ilie Carabulea, proprietar al firmelor SC Atlassib SRL si SC Transcar SRL, societati prin intermediul carora detinea si controla in mod indirect societatea de asigurari Carpatica Asig SA, a fost trimis in judecata pentru constituirea unui grup infractional organizat, cumparare de influenta, dare de mita, folosirea in orice mod de informatii ce nu sunt destinate publicitatii in scopul obtinerii pentru sine de foloase necuvenite, in forma continuata, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata si instigare la uz de fals, potrivit DNA.

Marian Marzac, fost director general al SC Carpatica Asig SA, la data faptelor membru neexecutiv in Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara, a fost deferit justitiei pentru constituirea unui grup infractional organizat, luare de mita, trafic de influenta, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informatii care nu sunt destinate publicitatii, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, in forma continuata, abuz in serviciu contra intereselor publice contra intereselor publice, care a avut ca urmare obtinerea pentru sine sau pentru altul a unui folos necuvenit si instigare la abuz in serviciu contra intereselor publice, care a avut ca urmare obtinerea pentru sine sau pentru altul a unui folos necuvenit.

Dan Radu Rusanu, la data faptelor presedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara, este judecat pentru constituirea unui grup infractional organizat, influentarea declaratiilor, aflate in concurs real, favorizarea faptuitorului, in forma continuata, folosirea influentei de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, in scopul obtinerii pentru altul de foloase necuvenite.

In acelasi dosar au mai fost trimisi in judecata, in stare de libertate, Radu Mustatea - la data faptelor membru in Consiliul de Administratie al SC Carpatica Asig SA, iar ulterior si presedinte al Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din Romania, Elena Rusu - membru in conducerea SC Carpatica Asig SA, Ina Ana Crudu - fost director general la SC Carpatica Asig SA, sotia fostului ministru de Finante Daniel Chitoiu, Laura Elena Chitoiu - fost director al Directiei Avizari din ASF, Ioan Opris - expert tehnic auto in cadrul Biroului de expertize locale de pe langa Tribunalul Sibiu, Ioan Dacian Vinereanu - persoana din anturajul lui Mustatea, Georgel Calin - fost secretar general al ASF, Corneliu Silviu Modlveanu - fost vicepresedinte al ASF, conducatorul Sectorului Asigurari si cumnatul lui Adrian Nastase, avocatul Dan Odobescu, suspendat de drept din Baroul Bucuresti si proprietar al unei societati de asigurari.

Totodata, procurorii au trimis in judecata si societatea Carpatica Asig SA, pentru cumparare de influenta si dare de mita.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22