Inalta Curte decide DEFINITIV eliberarea lui Adrian Duicu din arest

T.d. | 18.10.2014

Pe aceeași temă

Instanta Suprema a decis definitiv, sambata, eliberarea din arest preventiv pentru presedintele suspendat al Consiliului Judetean Mehedinti, Adrian Duicu. Acesta urmeaza a fi judecat pentru coruptie in stare de arest la domiciliu. Aceeasi decizie a fost luata si pentru Stefan Constantin Ponea si Constantin Popescu, implicati in acelasi dosar.

Instanta suprema a respins contestatia DNA si a mentinut o decizie a Curtii de Apel Bucuresti, din 16 octombrie, prin care s-a dispus inlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu, potrivit Hotnews.

Adrian Duicu a declarat, sâmbătă, la ieşirea din Penitenciarul Rahova, că este nevinovat şi că va proba acest lucru în instanţă, potrivit Mediafax.

"Cu siguranţă voi face faţă în instanţă, fără probleme. Nu sunt vinovat şi sunt sigur că timpul va demonstra că nu sunt vinovat", a spus Duicu.

El a mai declarat că perioada arestului a fost una "foarte urâtă", pe care nu vrea să şi-o amintească, şi că instanţa va hotărî dacă a fost închis pe nedrept.

Întrebat ce îşi reproşează, el a răspuns: "Absolut nimic".

Cei trei se afla in arest din data de 4 aprilie 2014.


Adrian Duicu a fost trimis in judecata pentru trafic de influenta, cumparare de influenta, trei infractiuni de folosire a influentei si autoritatii de o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid politic in scopul obtinerii pentru sine de foloase necuvenite, doua infractiuni de dare de mita, pentru permiterea accesului unor persoane neautorizate la informatii nedestinate publicitatii in scopul obtinerii de foloase necuvenite, pentru primire de foloase necuvenite si pentru doua infractiuni de efectuare de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia.

In acelasi dosar au fost trimise in judecata mai multe persoane, printre care si realizatorul tv Andrei Badin, acuzat de luare de mita.

De asemenea, au fost deferiti justitiei Constantin Stefan Ponea, fost sef al Inspectoratului Judetean de Politie Mehedinti; Constantin Popescu, om de afaceri si presedintele organizatiei municipale Orsova a PSD; Valentina Draghia, administrator al unei societati comerciale; Zenovia Elisabeta Rolea, presedinte al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Mehedinti, Grigorita Ferarum, consilier principal in cadrul CJAS Mehedinti, Doina Boruga, manager al Spitalului Judetean de Urgenta Mehedinti, Daniela Popescu, director executiv in cadrul Consiliului Judetean Mehedinti si presedinte al Consiliului de Administratie al Spitalului judetean de Urgenta Drobeta Turnu Severin; Cristian Damian Stanoiu, avocat in cadrul Baroului Mehedinti.

Potrivit DNA, in perioada martie-iunie 2013, Adrian Duicu a afirmat fata de Stefan Ponea, cand acesta din urma era inspector sef al IPJ Mehedinti, ca are influenta asupra mai multor functionari publici (membri ai Guvernului, functionari publici din conducerea Ministerului Afacerilor Interne, seful Inspectoratului General al Politiei Romane, pe de o parte, si consilierii locali din cadrul Consiliului local al municipiului Orsova, pe de alta parte).

In cazul membrilor Guvernului, functionarilor publici din conducerea MAI si a sefului IGPR, Duicu si-a folosit influenta sa il mentina temporar pe Stefan Ponea in functia de inspector sef al IPJ Mehedinti, iar la o data ulterioara sa il numeasca intr-o functie de conducere in cadrul IGPR, respectiv director adjunct al Directiei de Ordine Publica, precum si sa numeasca o persoana din familia acestuia intr-o functie de conducere in Ministerul Public, arata DNA.

In luna august 2013, Andrei Badin, realizator al unei emisiuni tv la postul B1, a pretins si primit de la Duicu suma de 5.000 de lei, pentru a nu continua o campanie de presa care-l viza, la acel moment, pe ministrul Mediului, Rovana Plumb, sustin procurorii.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22